avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ramanere in pronuntare - prezenta obligatorie?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ramanere in pronuntare - prezenta obligatorie?

In primul rand vreau sa va zic un Buna seara sau Buna Ziua dupa caz , si un bine v-am gasit .....

Urmatoarea mea problema este :
De o perioada de timp sunt implicat intr-un proces penal in care sunt si inculpat ....
aveti aici unele detalii
Obiectul cauzei: ucidere din culpă (art.178 C.p.) al. 2 ai art. 89 al. 1 din OUG 195/2002 R

Procesul Civil s-a terminat., iar astazi s-a terminat si penalul dar a ramas in pronuntare.....acum am o nelamurire ...
Avocatul desemnat din oficiu' mi-a spus ca nu sunt obligat sa vin la pronuntare

Intrebarea mea este urmatoarea ..
Sunt obligat sau nu sa vin la pronuntare ...iar daca mai vreti anumite detalii despre dosar ....vi-le ofer cu placere


Imi cer scuze pentru gramatica mea de balta si pentru eventualele greseli ...
#-o#-o
Cel mai recent răspuns: GheorgheFloroiu , utilizator 20:51, 28 Octombrie 2013
Buna Seara.. am revenit cu pronuntarea care intr-un final a fost afisata pe internet ......

As dori daca exista cineva cu suficienta rabdare sa o citeasca ...sa imi zica ...singurul lucru care ma intereseaza ...cand sau cum as putea sa conduc
Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul S.D.C pentru comiterea infr. prev. de art. 178 alin 2 Cp, cu aplic. art. 320 ind.1 Cpp, la pedeapsa închisorii de 3 ani. Condamnă pe inculpatul S.D.C pentru comiterea infr. prev. de art. 89 alin 1 din OUG nr. 195/2002 R , cu aplic. art. 320 ind.1 Cpp, la pedeapsa închisorii de 2 ani. În baza art. 33 lit. a Cp şi art. 34 Cp aplică inculpatului S.D.C pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare. Suspendă sub supraveghere executarea pedepsei în baza art. 86 ind. 1 Cp. Fixează termen de încercare, în baza art. 86 ind. 2 Cp, de 6 ani. Pe durata termenului de încercare, în baza art. 86 ind. 3 Cp inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere : -să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş, -să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea, -să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă, - să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. Atrage atenţia asupra disp.art. 86 ind. 4 Cp văzând şi art. 359 Cpp. Ia act, în baza art. 14 Cpp, art. 16 Cpp, art. 346 Cpp că părţile civile B.I, B.V. M.T.D au încheiat tranzacţii cu asigurătorul de răspundere civilă SC A.Ţ.A S.A cu privire la pretenţiile solicitate. Obligă pe inculpatul S.D.C, în solidar cu asigurătorul de răspundere civilă SC A.Ţ.A SA, la plata sumei de 745,06 lei cu titlu de daune materiale în favoarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Obligă pe inculpatul S.D.C la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, iar onorariul avocatului din oficiu va fi plătit din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu recurs în 10 zile. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 23.10.2013.
Document: Hotarâre 4923/2013 23.10.2013


Si as mai dori sa stiu unde trebuie sa ma interesez de Despagubirile care trebuiesc platite si cum sa fac sa mut comisia de supraveghere la bucuresti... si cam ce termen am cand trebuie sa ma prezint

Multumesc anticipat

Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
SavaDan, utilizator
Dumneavoastră trebuie să respectaţi toate obligaţiile impuse de instanţă prin hotărâre. Trebuie să vă prezentaţi la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş la data când veţi fi convocat, iar acolo să îi explicaţi consilierului de probaţiune responsabil de caz situaţia dumneavoastră.
Veţi fi anunţat telefonic sau în scris cu câteva zile înainte de prima întrevedere cu consilierul de probaţiune responsabil de caz.
Pentru a se putea efectua supravegherea îndeplinirii obligaţiilor impuse de instanţă de către alt serviciu de probaţiune, cum ar fi cel de pe lângă Tribunalul Bucureşti, este necesar ca dvs. să vă schimbaţi domiciliul, însă această schimbare trebuie să fie din motive obiective.
Totodată, trebuie să anunţaţi în prealabil schimbarea domiciliului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod, beneficiez de ceva ? SavaDan SavaDan Tip solutie: Soluţionare Solutia pe scurt: Admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti împotriva sentinţei penale nr. 4923 ... (vezi toată discuția)
Suspendare supraveghere perioada ? mariusgl11 mariusgl11 decizie penala 2012 decembrie 07.03.2012 Ora estimata: Complet: C16F Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: I. În baza art. 7 alin. 1 rap. la art. ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de gratiere?scap de plata cheltuielilor de judecata? mariusgl11 mariusgl11 Ora estimata: Complet: C16F Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: I. În baza art. 7 alin. 1 rap. la art. 2 lit. b pct. 18 şi art. 9 alin. 2 din Legea ... (vezi toată discuția)