avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Vizita unui agent de executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Vizita unui agent de executare silita

Buna

Astazi am gasit lipit pe usa o hartie cu urmatorul text:"ati fost vizitat de un agent de executare silita al societatii XXX.Sunati de urgenta la unul din nr de telefon XXXXXXX"
Am sunat si am aflat ca este vorba de fiica mea.Ea a avut a descoperire la cardul de salariu.De la 1 iulie 2010,ea nu mai este in tara,a plecat in strainatate.Adresa din buletin o are la domiciliul meu,care nu este proprietatea mea,eu lucuind cu tatal meu,el este proprietarul imobilului.
Din iulie 2010 nu a platit nimic pentru descoperirea din card,si nici nu a mai folosit contul respectiv.
Nu a primit nici o somatie si nici o hotarare judecatoreasca vizavi de executare silita.Afisul acesta lipit pe usa e primul semn dupa 3 ani si 3 luni.
Fiica mea nu are nici un bun in casa noastra,proprietarul fiind bunicul ei.
Intrebarea mea este daca aceasta datirie nu s-a prescris,daca au trecut 3 ani?
De asemenea va intreb ce i se poate intimpla,daca ea practic nu se mai afla in tara,lucreaza cu acte in regula,contract de munca in strainatate.
Va multumesc oentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 15:46, 12 Octombrie 2013
Da, s-au prescris dupa 3 ani. Nu prea ii mai pot face nimic fiicei dvoastra, in afara de niste telefoane deranjante. Sa va traiasca bunicul !
Va multumesc foarte frumos pentru raspunsul promt!!!!
Depinde de data la care a fost declarat scadent creditul. Deoarece au trecut doar 3 ani si 3 luni de la data la care nu a mai fost folosit contul, este foarte posibil sa nu fie inca prescrisa datoria.
Oricum, nu va pot face nimic Dvs sau tatalui Dvs. iar in ceea ce o priveste pe fiica Dvs... in cel mai rau caz va plati debitul, dobanzile si cheltuielile de judecata si de executare. Imprejurarea ca este plecata in strainatate poate sa ingreuneze procedurile insa nu este o garantie ca va scapa fara sa isi plateasca datoria.
Prescriptia nu cumva s-a marit la 5 ani? daca da,in ce cazuri?
5 ani este pentru datoriile catre statul roman

Alte discuții în legătură

Cum aflu daca s-a prescris o datorie? Andreea_Hulea Andreea_Hulea In 2006 am facut la banca unde mi se vira salariul o descoperire de cont in valoare de 1670 lei. Tot atunci banca mi-a facut o oferta si pt un card de ... (vezi toată discuția)
Datorie bancara - posibilitatea de a se prescrie? rumon_monalisa rumon_monalisa Buna ziua, O persoana a imprumutat de la o institutie bancara o suma de bani in numele unui coleg de munca, acesta din urma semnand si el in calitate de ... (vezi toată discuția)
Datorie banca stancumihai85 stancumihai85 Buna ziua Pana in anul 2014 am avut cardul de salariu la banca Y.La o luna m-am angajat la alta firma la care mi-am schimbat cardul de salariu la banca ... (vezi toată discuția)