avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare (Corectare greseala):pivnita(beci ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare (Corectare greseala):pivnita(beci )cumparat odata cu apartementul in 1983,omisa la intabulare

Ce trebuie facut pentru a inscrie in C.F. pivnita cumparata odata cu apartamentul in bloc,dar omisa din greseala ?
In contractul de construire este scris clar ca s-a construit si cumparat un apartament sio pivnita de 8m.p.,dar in extrasul de CF,nu apare, ci numai sintagma de ,,apartament si dependinte".
Acum s-a constatat acest lucru.Greseala nu apartine celui care a depus actele la intabulare,ci celor care nu au citit corect ce scrie in contractul de construire.
Va plati impozit din urma pentru acea suprafata de 8 mp?
Vamultumimanticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:43, 9 Octombrie 2013
Pai dependintele trebuie sa apara in Fisa corpului de proprietate si in Planul releveu facut de cadastrist. Daca pivnita apare in actele alea, atunci extrasul CF (banuiesc, de informare) este corect. Daca nu, si vreti sa faceti totusi corectia la CF, mergeti acolo, cu buletinul, actele apartamentului, actele de cadastru si se plateste o taxa, o cerere si se face mentiunea respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru realizat eronat miha006 miha006 Buna ziua, Am cumparat zilele trecute un apartament. Vanzatoarea si-a facut cadastrul si intabularea chiar inainte de vanzare. Problema este ca pe releveul ... (vezi toată discuția)
Mp utili camelia_g camelia_g Vreau să cumpăr un apartament și nu sunt sigură de suprafața acestuia (mp utili). Unde pot să verific suprafața reală/\"oficială\"? Care din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am vândut un apartament fara pivnita. pivnita urmând ... NIKO 2020 NIKO 2020 Buna ziua Am vândut un apartament fara pivnita. Pivnita urmând să ne plătească ulterior când pot. Noi ne-am ținut de cuvânt și le-am lăsat mobila ... (vezi toată discuția)