avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Peretii exteriori ai blocului parti comune?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Peretii exteriori ai blocului parti comune?

Buna seara,

As dorii si eu sa stiu daca peretii exteriori ai blocului sunt considerati parti comune deoarece intre placa vecinului de deasupra mea si placa de la peretele meu exterior se infiltreaza apa in apartament iar cei de la administratie mi-au spus ca repararea acestei probleme nu intra la cheltuielile comune ale blocului ci trebuie sa suport eu costul reparatiei.

Daca peretii exteriori sunt parti comune va rog dati-mi pasajul din lege care reglementeaza acest lucru,ca sa merg cu el la administratie.

Multumesc

Stefan
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:39, 9 Octombrie 2013
L nr 230/2007 Art. 3
(la data 04-Oct-2010 Art. 3 din capitolul I a se vedea jurisprudenta Decizia nr. 914 din 04-oct-2010 )
În sensul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaÑii:

c) proprietate comună - toate părtile dintr-un condominiu care nu sunt apartamente sau
spaÑii cu altă destinatie decât aceea de locuintă;
d) proprietate comună aferentă tronsoanelor sau scărilor care nu poate fi delimitată -
cel putin o instalatie pe verticală care alimentează în comun tronsoane ori scări sau
părti de constructie comune tronsoanelor ori scărilor, care nu pot fi definite separat din
punct de vedere fizic ca pozitie şi suprafată;


HG nr 1588/2007 SECTIUNEA a 4-a
Repartizarea cheltuielilor pe cota-parte indiviza de proprietate
Art. 43. — Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate, in functie de suprafata utila a apartamentelor si a spatiiIor cu alta destinatie decat aceea de Iocuinta, reprezinta cheltuielile efectuate pentru administrarea, intretinerea, repararea, exploatarea si, dupa caz,
consolidarea partilor de constructii si instalatii din condominiu aflate in proprietate comuna.
Art. 44. — (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire Ia proprietatea comuna, cu privire Ia: fondul sau fondunile pentru Iucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare Ia partile de constructii si instaIatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distnibutie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electnica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; intenfonul —partea de instaIatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisuI si altele asemenea, conform prevedenilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.;
indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari or persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; ccntracte sau poIite de asigurari;alte servicii administrative catre proprietatea comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuiesc intr-un bloc de zece etaje.sunt proprietarul unui apartament ... costinelrusu costinelrusu Locuiesc intr-un bloc de zece etaje.Sunt proprietarul unui apartament, eu locuind la etajul noua.De vreo 3 ani de zile cand ploua afara, imi curge apa in ... (vezi toată discuția)
Plafonul balconului sorinn007 sorinn007 buna ziua locuiesc intr-un bloc din sectorul 3, la etajul 9. La fiecare ploaie apa se infiltreaza prin plafon (prin marginea din exterior datorita gaurilor ... (vezi toată discuția)
Vecinul meu de deasupra si-a reabilitat apartamentul georgemazilu georgemazilu buna tuturor, posed un apartament in dr taberei, vecinul meu de deasupra si.a reabilitat singur apartamentul.eu locuiesc la primul etaj iar el la 2-lea etaj ... (vezi toată discuția)