avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act care sa tina loc de act autentic de vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare

Matusa mea vrea sa vanda casa. Ea are o chitanta de mana intre ea si fostul proprietar, care nu stie daca mai traieste intrucat acesta s-a mutat din localitatea unde a locuit, acum ar dorii sa vanda si ea aceasta casa, cum trebuie sa procedeze si ce documente ii trebuiesc. Ea a facut o chitanta de mana acum cu viitorul proprietar in care si-a luat angajamentul ca va definitiva documentele pana la sfarsitul saptamanii acesteia. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 18:09, 10 Octombrie 2013
De cat timp are casa in posesie?
In urma chitantei de mana cu noul cumparator a primit vreo suma de bani ?
din anul 1984 a cumparat casa. Cumparatorul a primist banii.
Pina la sfarsitul saptamanii nu poate definitiva nici un document.

Trebuie sa deschida un proces , o actiune in constatare, care ulterior, la finalizarea procesului va repezenta actul sau de proprietate pentru locuinta respectiva. Ii trebuie chitanta de mana , martori care sa stie despre aceasta tranzactie si sa dea de urma fostilor proprietari sau a urmasilor acestora.
Dupa ce aceasta sentinta devine definitiva si irevocabila isi va face documentatie cadastrala si apoi va vinde casa prin act autentic, incheiat de notar .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua popescu 07 popescu 07 este vorba despre o casa cu 3000 m de teren. parintii mei au cumparat casa si 800 m in jurul ei in urma cu 10 ani printr-o chitanta de mana acum s-a hotarat sa ... (vezi toată discuția)
Informatii despre uzucapiune sau chitanta de mana radodjuki radodjuki Buna ziua, Am 2 probleme carora de mult timp le caut rezolvare,dar din pacate nu reusesc. ---Prima ar fi un teren cu casa unde locuiesc fara forme legale ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana cristi valentin cristi valentin so crul meu a cumparat o casa in baza unei chitante de mana in anul 1979.vechiul proprietar nu avea acte la casa,avea doar o chitanta de mana in care cumpara ... (vezi toată discuția)