avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea - recuperare cheltuieli de judecata dupa ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea - recuperare cheltuieli de judecata dupa finalizarea procesului

Buna ziua,

Am castigat un proces cu o institutie a statului,dar avocatul meu nu a solicitat cheltuilile de judecata.
Acum se pot recupera cu o simpla actiune introdusa sau este nevoie de mediere(pot recupera cheltuielile in urma medierii,fara sa am o hatarare in acest sens?)?
Care este pretul cu aproximatie al medierii si daca poate fii recuperat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ciobanu Vasile , Mediator 07:05, 12 Octombrie 2013
Pot recupera cheltuielile direct de la institutie, fara mediere, pe baza de factura si chitanta?
În opinia mea este puțin probabil ca instituția să vă achite contravaloarea cheltuielilor de judecată de bună voie.Astfel, cheltuielile pot fi solicitate pe calea instanței , dar și prin mediere.Dacă veți intenta acșiune civilă în pretenții, va trebui să parcurgeți inițial o ședință de informare privind medierea , și să mandatați mediatorul să invite reprezentantul instituției la mediere.
Mergeti sa intrebati un mediatorr.
Cred ca ar cam trebui mediere...
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ati fost in proces cu o institutie administrativa (de stat), nu ati solicitat si plata cheltuielilor de judecata. Prin hotararea definitiva si irevocabila, nu se specifica nimic vizavi de cheltuieli de judecata.
Se poate apela la mediere, dar in general institutiile administrative nu accepta medierea si in cazul dvs. nu o sa accepte sa va plateasca cheltuieli de judecata, asa de ...bun simt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de mediere alinaiancu alinaiancu Eu am fost chemata la o mediere, problema e ca am aflat dupa ce ma dadusera deja in judecata. Cand s-a terminat procesul mi-a introdus taxa de mediere pe lista ... (vezi toată discuția)
Modalitati achitare onorariu mediator irumes irumes In cazul solicitarii unei medieri cine plateste onorariul mediatorului, solicitantul sau partea cealalta implicata in conflict....sau se plateste ... (vezi toată discuția)
Invitatie la informarea privind avantajele medierii anacami2 anacami2 Vreau sa dau in judecata fostul angajator pentru restituirea salaruulor neplatite.Binenteles cu mediere prealabila.Insa dna mediator a spus ca medierea este ... (vezi toată discuția)