Am castigat un proces cu o institutie a statului,dar avocatul meu nu a solicitat cheltuilile de judecata.
Acum se pot recupera cu o simpla actiune introdusa sau este nevoie de mediere(pot recupera cheltuielile in urma medierii,fara sa am o hatarare in acest sens?)?
Care este pretul cu aproximatie al medierii si daca poate fii recuperat.
Multumesc.
În opinia mea este puțin probabil ca instituția să vă achite contravaloarea cheltuielilor de judecată de bună voie.Astfel, cheltuielile pot fi solicitate pe calea instanței , dar și prin mediere.Dacă veți intenta acșiune civilă în pretenții, va trebui să parcurgeți inițial o ședință de informare privind medierea , și să mandatați mediatorul să invite reprezentantul instituției la mediere.
Ati fost in proces cu o institutie administrativa (de stat), nu ati solicitat si plata cheltuielilor de judecata. Prin hotararea definitiva si irevocabila, nu se specifica nimic vizavi de cheltuieli de judecata.
Se poate apela la mediere, dar in general institutiile administrative nu accepta medierea si in cazul dvs. nu o sa accepte sa va plateasca cheltuieli de judecata, asa de ...bun simt.
Taxa de mediere
alinaiancu
Eu am fost chemata la o mediere, problema e ca am aflat dupa ce ma dadusera deja in judecata. Cand s-a terminat procesul mi-a introdus taxa de mediere pe lista ... (vezi toată discuția)