avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acte necesare casatorie civila in penitenciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acte necesare casatorie civila in penitenciar

ce acte imi sunt necesare pentru o casatorie civila in penitenciar si cam cat timp ar dura pana la rezolvarea dosarului si infaptuirea casatoriei??
Cel mai recent răspuns: cosminaa , utilizator 10:03, 2 Aprilie 2014
(1) Persoanele condamnate au dreptul la incheierea casatoriei in penitenciar, in conditiile legii. Consimtamantul viitorilor soti este luat de catre ofiterul de stare civila din cadrul serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor sau, dupa caz, din cadrul primariei in a carei raza administrativ-teritoriala se gaseste penitenciarul.

Sintagma ,,in condițiile legii,, presupune că sunt necesare aceleași acte ca în cazul unei căsătorii obișnuite și că se respectă aceleași condiții , și cele de timp. Doar că ofițerul de stare civilă se deplasează în penitenciar dacă persoana încarcerată nu beneficiază de regim de detenție semideschis sau deschis.

Pentru mai multe lămuriri, puteți lectura următoarele:

[ link extern ]
mi s-a raspuns la intrebare, dar eu am formulat alta acum? in aceasta intrebare am vrut sa stiu ce acte imi sunt necesare, iar acum ma intereseaza cine se ocupa de introducerea dosarului de cununie(eu sau penitenciarul)? pentru ca sotul meu a dat deja cererea de aprobare spre comandantul penitenciarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru casatorie in penitenciar ContSters333441 ContSters333441 buna ziua !! ce acte am nevoie pentru a ma casatorii cu prietenul meu care se afla acum in penitenciar ??? (vezi toată discuția)
Buletin - reinnoire / expirare inainte de cununia civila - informatii sorinslavic sorinslavic Buna ziua, As avea o cerere mai speciala. Intreb in numele viitoarei mele sotii. In Iulie avem nunta. In Aprilie ii expira buletinul (deja suntem in ... (vezi toată discuția)
Regimul semideschis itztu itztu Buna ziua! Ma intereseaza daca imi puteti spune care sunt penitenciarele in care se executa regim semideschis si ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a te ... (vezi toată discuția)