avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestare amenda circulatie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestare amenda circulatie

Buna ziua!

Am primit o amenda de circulatie acum vreo luna jumatate..in calarasi..am depasit viteza legala ..circuland cu 81 in localitate..mi s a inmanat pv insa fiind noapte nu am sesizat ca agentul constatator mi a trecut gresit punctele..mai mult cu 2..am achitat deja amenda de atunci dar vreau sa fac contest.la judecat.cum trebuie procedat? Stiu k tb platita taxa de timbru..cum tb formulata plangerea? Ce mai tb sa fac?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 10:41, 10 Octombrie 2013
Nu mai puteti face plangere, ati depasit termenul.

OG nr.2/2001:

ART. 31

(1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.

(2) Partea vătămată poate face plângere numai în ceea ce priveşte despăgubirea, iar cel căruia îi aparţin bunurile confiscate, altul decât contravenientul, numai în ceea ce priveşte măsura confiscării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație la p.v.c.c rovignete Algiu George Algiu George După ce am făcut contestație la un proces verbal de constatare și contravenție la judecătoria Galați,am primit de la primăria municipiului o somație ... (vezi toată discuția)
Daca pierd un proces mai pot sa platesc jumatate din amenda sau nu? marshall_balance marshall_balance Am luat amenda 500 RON (sau 250 in 48 ore) pt aruncarea unei tigari pe jos, am facut contestatie. Azi am fost la tribunal sa ma uit in condica de ieri (cand ... (vezi toată discuția)
Amenda cristitotora cristitotora Am primit o amenda administrativa . Unde pot depuna plangere : la judecatorie sau la sectia de politie care a emis procesul verbal (vezi toată discuția)