avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acceptarea mostenirii sub beneficiu de inventar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acceptarea mostenirii sub beneficiu de inventar

Buna ziua,

Doresc sa stiu cateva chestiuni legate de acceptarea succesiunii sub
beneficiu de inventar. Cine face inventarul? Notarul? Banuiesc ca astfel
taxele notariale vor fi mai mari. Cam cat de mari?
Exista vreun beneficiu al acestei forme de acceptare a mostenirii in
afara aceluia propriu zis ca datoriile nu pot depasi activul?
Noi nu cunoastem exact bunurile ce fac parte din masa succesorala. De aceea am vrea sa se faca un inventar.
In cat timp se poate accepta mostenirea?
De asemenea mai am o intrebare. Acum jumatate de an am aflat ca exista un contract de vanzare cumparare prin conventie semnat intre bunicul meu (acum decedat) si celalalt mostenitor, contract semnat acum 3 ani, dar ce nu stiu nici pana azi ce contine. Prin ce mijloace pot vedea continutul acestui contract?
Daca mai am si alte nelamuriri, voi reveni.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Declaratia de acceptare a succesiunii Va rog ajutati-ma cu raspunsul la urmatoarea problema. 1. Am facut o declaratie de acceptare a succesiunii sub beneficiul de inventar (succesiunea nu a fost ... (vezi toată discuția)
Obligatiile mostenitorului ContSters219511 ContSters219511 Buna, Deoarece am primit o multime de raspunsuri contradictorii legate de speta de mai jos, ma adresez d-vs cu o speta si o intrebare. Speta: Un fiu unic a ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire proprietati vindute mica00 mica00 Buna ziua, As dori sa primesc daca se poate unele lamuriri cu privire la obligatiile pe care le am in urma unei mosteniri. Mai precis, bunica mea decedata ... (vezi toată discuția)