Buna ziua.
Cum se impoziteaza un autoturism pe care un cetatean roman rezident in Italia l-a cumparat, inmatriculat si folosit in Italia din anul 2010, iar acum doreste sa-l inmatriculeze in Romania pe numele sau.
Pun aceasta intrebare deoarece autoritatile locale sustin ca trebuie sa plateasca impozit incepand cu intai a lunii urmatoare dobandirii dreptului de proprietate in Italia, asta insemnand impozitul pe 3 ani si penalitatile aferente.
Conform legii, asa este, datoreaza impozit cu data de intai a lunii urmatoare cumpararii autoturismului.
Exista posibilitatea la intrarea in tara sa ceara scrisoare vamala(nu imi amintesc clar cum se numeste), este vorba de un document care atesta intrarea in tara a autoturismului, care se obtine din vama, cu cartea de rezidenta din Italia, dovedeste ca nu a locuit in Romania, plus cu documentul de radiere din circulatie din Italia. Trebuie sa dea o declaratie notariala pe propria raspundere in care declara ca masina a fost folosita in Italia pana la data inscrisa pe scrisoarea vamala. Daca nu gasiti intelegere la functionarul public, mergeti pe scara ierarhica pana rezolvati.
Impozit
bgigi
Pentru o masina la care am scos 2 randuri de numere rosii apoi am inmatriculat-o in Bulgaria se plateste impozit la primarie pt cele 2 luni? (vezi toată discuția)