avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Auto detinut in Italia, impozitare in RO
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Auto detinut in Italia, impozitare in RO

Buna ziua.
Cum se impoziteaza un autoturism pe care un cetatean roman rezident in Italia l-a cumparat, inmatriculat si folosit in Italia din anul 2010, iar acum doreste sa-l inmatriculeze in Romania pe numele sau.
Pun aceasta intrebare deoarece autoritatile locale sustin ca trebuie sa plateasca impozit incepand cu intai a lunii urmatoare dobandirii dreptului de proprietate in Italia, asta insemnand impozitul pe 3 ani si penalitatile aferente.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 22:28, 10 Octombrie 2013
Conform legii, asa este, datoreaza impozit cu data de intai a lunii urmatoare cumpararii autoturismului.

Exista posibilitatea la intrarea in tara sa ceara scrisoare vamala(nu imi amintesc clar cum se numeste), este vorba de un document care atesta intrarea in tara a autoturismului, care se obtine din vama, cu cartea de rezidenta din Italia, dovedeste ca nu a locuit in Romania, plus cu documentul de radiere din circulatie din Italia. Trebuie sa dea o declaratie notariala pe propria raspundere in care declara ca masina a fost folosita in Italia pana la data inscrisa pe scrisoarea vamala. Daca nu gasiti intelegere la functionarul public, mergeti pe scara ierarhica pana rezolvati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto din sua??? ajutor!! ContSters56628 ContSters56628 Am adus recent o masina din SUA si vreau sa o inmatriculez in Romania. Sunt proprietarul ei, sunt cetatean american SI roman, am doniciliul in SUA sirezidenta ... (vezi toată discuția)
Taxa pe mijlocul de transport mihamateo mihamateo buna ziua ,am cumparat o masina si urmeaza sa o inmatriculez in romania ,de cand platesc eu taxa ?din momentul inmatricularii sau din momentul in care am ... (vezi toată discuția)
Impozit bgigi bgigi Pentru o masina la care am scos 2 randuri de numere rosii apoi am inmatriculat-o in Bulgaria se plateste impozit la primarie pt cele 2 luni? (vezi toată discuția)