avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie minim garantata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie minim garantata

Buna ziua. Mama mea are 77 ani si nu are niciun venit (o ajutam noi, copiii). Va intreb: are dreptul sa primeasca acea pensie minim garantata, de 350 lei si in ce conditii? Mentionez ca nu a lucrat niciodata cu carte de munca. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MariaDragoi , utilizator 13:37, 12 Octombrie 2013
daca nu a lucrat nu are ce pensie sa pri measca
Nu poti primi pensie la batranete daca nu contribui statului. Sunt, insa, persoane care nu lucreaza cu carte de munca, insa platesc lunar, la Casa Pensiilor, o anumita suma de bani, pe parcursului vietii, pentru a beneficia de pensie la batranete
1. - Acea "pensie minima" se acorda numai pensionarilor carora din calcul le rezulta o pensie mai mica de 350 lei.
- Statul plateste de la buget diferenta pana la 350 lei.

2. - Mama dvs. nu este pensionara.
- Poate beneficia de ajutor social daca indeplineste conditiile.
- Sa va interesati la Primaria de care apartine.
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va multumesc pentru informatii, domnule Tudor Valeriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionara casatorita, dreptul la pensie icoman icoman Buna seara. Ma interesez ptr mama mea, care a fost casnica si a avut grija de 4 copiii ... iar acum are 63 ani. Șotul trece acum la pensie adică in ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate, fara stagiu de cotizare lonley-wolf lonley-wolf Se poate acorda pensie anticipata pe caz de boala tinand cont ca inainte de a ma iimbolnavi am lucrat cateva luni ca zilier, fara carte de munca, in domeniul ... (vezi toată discuția)
Pensia minima garantata Madalyna2011 Madalyna2011 Buna, am si eu o intrebare: daca o persoana a lucrat doar 2 ani si dupa aceea a stat in crestere copil, poate sa beneficieze de pensia minima garantata. ... (vezi toată discuția)