avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de mostenire

Am si eu o problema mai complicata: bunicul meu a facut in timpul vietii un act prin care unchiul meu devenea mostenitor al casei dupa moartea lui (a bunicului), dar unchiul a murit inaintea bunicului in anul 2001, iar bunicul acum 4 ani. Mentionez ca unchiul are 2 copii si sotia. In situatia aceasta as dori sa stiu daca tatal meu are dreptul la parte din acea casa.

Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 07:29, 11 Octombrie 2013
are. există o rezervă testamentară peste care nu se poate trece. mă hazardez să spun că are dreptul la jumătate din moștenire, dacă nu mai există alți succesori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa bunica YoBo YoBo Buna ziua! As dori sa ma lamuriti cu cateva lucruri daca e posibil. In urma cu 22 de ani a murit tatal meu, dupa care la 8 ani a murit si bunicul meu, iar acum ... (vezi toată discuția)
Succesiune după bunici. are dreptul un nepot de fiu decedat să conteste un transfer de proprietate făcut unchiului? vwwhite vwwhite Bună ziua. Speța e următoarea. Bunicii din partea tatălui meu, au doi copii, tatăl meu și fratele lui. În timpul vieții, bunicii (nu știu exact, au ... (vezi toată discuția)
Cat la suta mostenesc? catalinbadboy catalinbadboy Am o casa pe numele bunicilor, decedati amandoi, ei au avut 2 copii, mama si unchiul meu, decedati si ei......unchiul meu era casatorit, intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)