avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Art. 150, alin. (2) NCPC - copii certificate pentru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Art. 150, alin. (2) NCPC - copii certificate pentru conformitate cu originalul

(2) Copiile vor fi certificate de parte pentru conformitate cu originalul.

Intr-o contestatie a unui PV , judecatoria mi-a cerut sa depun "inscrisuri doveditoare in copii certificate pentru conformitate" .
Pai, cine imi certifica pentru conformitate o copie a C.I., a procesului verbal sau a plicului postal?
Eu le-am depus in copii xerox si in original. Nu stiu de ce mi le mai cer inca o data
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:34, 3 Noiembrie 2013
PV de cine a fost intocmit
CNADNR si semnat electronic
vasea_13 a scris:
Pai, cine imi certifica pentru conformitate o copie a C.I., a procesului verbal sau a plicului postal?

Dvs. Scrieţi pe fiecare copie a înscrisurilor "conform cu originalul" şi semnaţi.

vasea_13 a scris:
Eu le-am depus in copii xerox si in original. Nu stiu de ce mi le mai cer inca o data

Nu vi se cere să le depuneţi încă o dată, ci vi se cere să depuneţi copii certificate pentru conformitate cu originalul (nu aţi depus la dosar originalul cărţii de identitate, de exemplu).

Motivul pentru care vi se cere aceasta este pentru că aşa prevăd dispoziţiile art. 150, alin. (2) Cod procedură civilă pe care le-aţi postat şi dvs. în mesajul iniţial. Prevederile legii sunt un motiv suficient pentru mine. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se fac conforme cu originalul inscrisurile depuse la cererea de chemare de judecata iolanda15 iolanda15 Va rog sa ma lamuriti cum sa procedez pentru certificarea conform cu originalul a inscrisurilor depuse in copie xerox odata cu cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)
Certificare copii inscrisuri mary6 mary6 buna seara! va rog frumos ,doresc si eu un raspuns urgent daca se poate,doresc sa depun o plangere pt contestare un PV de contraventie la rutiera,si pt chemare ... (vezi toată discuția)
Notificare la contestatie amenda auto Cornel Morar Cornel Morar 1. Am primit amenda contraventionala auto pentru oprire interzisa si lipsa documente. Cuantum amenda 840 lei. 2. Am depus contestatie la PV de contraventie in ... (vezi toată discuția)