avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinere acte de proprietate auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinere acte de proprietate auto

Buna ziua. Exista urmatoarea situatie: Un PF a prestat servicii pt alta companie timp de 10 ani. In ultimii 5 ani, PF-ul respectiv a utilizat o masina achizitionata de cealalta companie prin leasing, si tot PF-ul a platit rata de leasing a acesteia. Problema este faptul ca rata a fost retinuta de companie, dintr-un comision total lunar care era datorat PF-ului, si prin urmare nu apar facturi care sa mentioneze "plata rata" ci doar "prestari servicii". Astfel, persoana care a detinut PF-ul a decedat si nu a apucat sa faca acte pe numele sau, pt masina, chiar daca a achitat-o integral. Intrebarea este ce sanse sunt ca mostenitorii sa obtina actele pe masina, tinand cont de faptul ca, compania respectiva nu vrea sa cedeze masina si nici mostenitorii nu au dovada palpabila ca s-a achitat masina. Exista doar niste facturi pt "prestari servicii" taiate de PF, si niste liste scrise la calculator, defalcate trimise de compania respectiva pt fiecare factura primita, pe care se mentioneaza sumele ce se scad din comision pt "rata masina". Aceste liste nu au stampile, sunt pur si simplu scoase la imprimanta si sunt atasate facturilor. As dori sa stiu daca are vreun sens sa ne adresam unui avocat pt un proces sau pur si simplu nu avem sanse si nici dovezi prea mari. (Mai avem 2-3 facturi de la firma de leasing- care in mod logic ar trebui sa fie la proprietar, nu? Adica la noi.). Mentionez ca, compania respectiva are masina dar noi avem cheile, certif de inmatriculare si cartea auto. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 10:21, 11 Octombrie 2013
Pana cand un avocat nu vede toate actele nu va va putea spune cate sanse aveti.
Din cele spuse de dumneavoastra ar exista dar ....., Repet, dupa studierea actelor un avocat va poate indruma mai departe spunandu-va sansele si costurile.
Sa nu fie mai mare daraua decat ocaua!
Gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva leasing si cheltuieli aferente rallia rallia Buna seara, rog luminati-ma,ca tare mi se par incurcate caile iadului!!!!..:Onu sunt de specialitate ,economic vorbind.. CAZ: Un srl cu 2 asociati, fara ... (vezi toată discuția)
Abuz societate leasing woodart woodart Buna ziua, Am urmatoarea problema, si sper sa ma ajutati, asa cum s-a intimplat de fiecare data ( fie direct fie indirect ) Am un contract de ... (vezi toată discuția)
Leasing lisandraa lisandraa buna ziua problema mea este:am facut contract de leasing pe societate si acum am primit ultima factura de la rci leasing.vreau sa trec masina pe persoana ... (vezi toată discuția)