avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa judiciara de timbru mult prea mare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa judiciara de timbru mult prea mare

Buna ziua!
Ne-a venit o citatie sa platim o taxă judiciara de timbru in valoare de 950 lei.
Obiectul cererii noastre il constituie rezilierea contractului şi evacuarea pârâtei, cu cheltuieli de judecată şi fără a solicita debitele restante. În motivarea acţiunii am invocat doar facturile neachitate (pt acestea avand deschisa o acţiune separata pe care am timbrat-o cu o taxa judiciara mare pt o valoare de 25.000) şi o situatie contabila.
In aceste conditii nu e prea mare taxa judiciara de timbru , pe care presupunem ca nu o vom putea recupera niciodata, si va spun ca in timp de 2 ani suntem intr-o pierdere continua cu aceasta parata?
Astept parerile dumneavoastra, ce ar fi de facut? multumesc.
Cel mai recent răspuns: otilia13 , utilizator 11:27, 11 Octombrie 2013
Buna ziua,
Taxa de timbru se calculeaza in functie de capetele de cerere ale dumneavoastra si de valoare acestora.
Daca o sociotiti prea mare aveti posibilitatea sa solicitati reexaminarea ei in termenul legal de 3 zile de la data comunicarii conf art. 39 din OUG 80/2013.
Gabriel Klein Kiritescu
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - taxa de timbru si altele gilisor gilisor In comunicarea adresa trimisa de judecatorie mi se cere, ca in termen de 10 zile sa precizez valoarea impozabila masei partajabile si sa timbrez cu 3% (cf. ... (vezi toată discuția)
Finalizare divort Marku Florin Marku Florin Buna ziua,as dori sa stiu ce ar mai trebui sa fac pentru a finaliza divortul meu.Mentionez ca am primit sentinta pronuntata in 30.05.2013,mai este drept de ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru partaj-mod de calcul JulieC JulieC Buna ziua, doresc sa stiu care este procedura in cazul timbrarii unei cereri de partaj, ma refer la valoarea ei, in conditiile in care , imobilul este achitat ... (vezi toată discuția)