buna ziua! intrebarea mea este daca Concediu pt Cresterea Copilului se ia in calcul la stabilirea indeminizatiei de somaj. Am fost si am depus actele pt somaj si functionara mi-a spus ca nu se ia in considerare CIC pt ca nu am avut contributie la somaj. Acest lucru a condus la diminuarea indemnizatiei cat si a perioadei de acordare a acesteia de la 9 la 6 luni. am inteles ca ar fi o reglementare expresa pentru concediile acordate dupa 1 ianuarie 2011 se i-au in calcul, eu am nasct in iulie 2011. multumesc anticipat!
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 22
(1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5, art.6, art. 9 alin. (4) și (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public și a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare
...
2. - Asadar nu este stagiu de cotizare la somaj deoarece nu se plateste contributia de asigurari sociale la somaj.
- Adica perioada de CCC nu este avuta in vedere pentru calculul indemnizatiei de somaj dar trebuie luata in calcul pentru stabilirea perioadei pentru care se acorda indemnizatia de somaj.
- Faceti o sesizare la ANOFM, pe e-mail, la: anofm@anofm.ro
- V-as ruga sa postati si aici raspunsul primit! Multumesc!
am CIM din 2006 pana in 2013(7 ani).in perioada 2009-2013(4 ani) am avut CIM suspendat pentru CCC. Mi-a fost stabilita o indemnizatie de somaj pentru 6 luni si ca si procent din venituri 3%. in cazul in care acest CCC mi se ia in calcul(macar cel 2011-2013) cumulez 5 ani vechime si pot trece la un procent de 5% si o perioada de 9 luni. Am dreptate? am sa merg la sediu saptamana aceasta si o sa va comunic raspunsul lor. multumesc
Stagiu cotizare somaj
tcris
Buna ziua,
As dori sa stiu daca perioada de concediu crestere copil reprezinta sau nu stagiu de cotizare ptr a putea beneficia de somaj.
Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)