avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de crestere copil - somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de crestere copil - somaj

buna ziua! intrebarea mea este daca Concediu pt Cresterea Copilului se ia in calcul la stabilirea indeminizatiei de somaj. Am fost si am depus actele pt somaj si functionara mi-a spus ca nu se ia in considerare CIC pt ca nu am avut contributie la somaj. Acest lucru a condus la diminuarea indemnizatiei cat si a perioadei de acordare a acesteia de la 9 la 6 luni. am inteles ca ar fi o reglementare expresa pentru concediile acordate dupa 1 ianuarie 2011 se i-au in calcul, eu am nasct in iulie 2011. multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:26, 12 Octombrie 2013
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 22
(1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5, art.6, art. 9 alin. (4) și (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public și a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare
...

2. - Asadar nu este stagiu de cotizare la somaj deoarece nu se plateste contributia de asigurari sociale la somaj.
- Adica perioada de CCC nu este avuta in vedere pentru calculul indemnizatiei de somaj dar trebuie luata in calcul pentru stabilirea perioadei pentru care se acorda indemnizatia de somaj.
- Faceti o sesizare la ANOFM, pe e-mail, la: anofm@anofm.ro
- V-as ruga sa postati si aici raspunsul primit! Multumesc!
am CIM din 2006 pana in 2013(7 ani).in perioada 2009-2013(4 ani) am avut CIM suspendat pentru CCC. Mi-a fost stabilita o indemnizatie de somaj pentru 6 luni si ca si procent din venituri 3%. in cazul in care acest CCC mi se ia in calcul(macar cel 2011-2013) cumulez 5 ani vechime si pot trece la un procent de 5% si o perioada de 9 luni. Am dreptate? am sa merg la sediu saptamana aceasta si o sa va comunic raspunsul lor. multumesc
Asteptati sa primiti raspunsul de la ANOFM si mai discutam atunci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj si impozitare plati compensatorii guiualina guiualina Buna ziua! In momentul de fata sunt in concediu de crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani, dar fara plata indemnizatiei, pt. ca am ales varianta ... (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare somaj tcris tcris Buna ziua, As dori sa stiu daca perioada de concediu crestere copil reprezinta sau nu stagiu de cotizare ptr a putea beneficia de somaj. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc sandycraciun sandycraciun Buna ziua, In perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2010 am fost angajata cu contract pe perioada determinata. Din iaunuarie 2011 am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)