avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin fara intentie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin fara intentie

buna,

am un prieten care a iesit din magazin cu un produs de 5 lei fara sa-l plateasca.
a realizat lucrul asta dupa ce a iesit din magazin (complet ... afara in natura ...).
in momentul in care a realizat acest lucru, s-a blocat, n-a stiut ce sa faca si si-a continuat drumul pana acasa.

de aici mi-a zis si mie ce a patit, iar acum incercam sa aflam ce poate face pt ca n-a furat intentionat, insa ne temem ca s-ar putea sa fie perceput asa in cazul in care restituie produsul.

este vorba de un magazin gen hypermarket.

ce e de facut ?
ce poate pati prietenul meu ?
daca restituie produsul cum vor decurge lucrurile ?
daca nu restituie produsul de buna voie, este oare posibil ca in cazul in care ar fii fost inregistrat pe camere, sa intre in baza de date a lanturilor de magazine, care apoi cand il identifica sa anunt politia ?

Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2013
patriciaj, utilizator
Cel mai recent răspuns: alina_25 , utilizator 21:37, 16 Octombrie 2013
Este cam dificil de dat un sfat în această situație.De ce, pentru că, ar putea fi , teoretic, considerat ca fiind furt, dacă merge la magazin. .Furt fără intenție nu există, deci dacă nu a existat intenție nu este furt.Pe de altă parte, 5 lei nu este o valoare foarte mare pentru nimeni.Pentru magazin nici atât. Chiar dacă nu pare moral, aș zice ca băiatul să stea liniștit, în banca lui acum , și să fie foarte atent pe viitor.
Da, poate sa dea de belea daca merge sa restituie bunul.Sa nu incerce sa ii puna in carca mai multe furturi...
Este foarte greu de spus ce ar trebui sa faca...
pai deh probabil a luat mai multe produse din magazin cuc are sa dus la casa si deh este posibl ca sa nu le fi pus pe toate pe banda se mai intampla asa lucruri oricum la asa valoare nu cred ca ar cauta cineva sa afle cine ce facut oricum pe viitor sa fie mai atent ca daca se luau de el inainte sa iasa din magazin si il gaseau cu produsul la el putea sa aibe belele serioase

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din supermarket. de ce am fost pus să semnez că am fost complice? Sarah90 Sarah90 Buna, am fost cu prietena mea intr-un hypermarket iar ea a furat un produs cosmetic. Am stiut ca l-a luat dar nu am vazut momentul. Cand am iesit din magazin ... (vezi toată discuția)
Insusire articol din magazin fara intentie ContSters337003 ContSters337003 ieri am intrat intr un magazin altex , m am uitat la niste produse si am plecat fara sa vreau cu un set de baterii in mana, nu in buzunar,chiar nu mi am dat ... (vezi toată discuția)
Are dreptul un angajator din domeniul comert/retail sa tragă ... Chiva53 Chiva53 Are dreptul un angajator din domeniul comert/retail sa tragă angajații la răspundere pentru furtul din magazin de către persoane straine ? Un magazin care ... (vezi toată discuția)