buna ziua. In urma cu ceva timp am depus la judecatorie o cerere pt dezbaterea unei succesiuni. Astazi am primit o comunicare prin care mi se cere sa arat modul de calcul prin care s-a ajuns la determinarea valorii obiectului cererii. Eu am pus o valoare a imobilului la pretul gasit in cf. fiscal , dar valoarea bunurilor mobile am pus-o estimativ pt ca nu pot intra fortat sa evaluez bunurile .INTRBARE-1 ce trebuie sa fac sa-mi fie acceptata cererea ? cum trebuie procedat? 2 .Am cerut sa-mi fie acordat APJ si am depus ca nu avem venit , cu toate astea m-i se cere sa achit taxa judiciara de timbru . de ce ? va rog sa aveti rabdare si sa-mi dati sfaturile care cu siguranta ma vor ajuta. multumesc mult.
Buna ziua,
1. Va trebui sa formulati un inscris din care sa rezulte cele relatate mai sus cu privire la modul de stabilire a valorii bunurilor. Va trebui ca pentru bunul imobil (casa) sa depuneti si certificatul fiscal de care faceti vorbire.
2. Cu privire la ajutorul public judiciar, cererea trebuie judecata in camera de consiliu pentru valoarea taxei de timbru asa cum ati stabilit-o. Atentie, in afara de cerere se depun si alte acte asa cum stabileste OUG 80/2013.
Nu se acorda un ajutor public judiciar asa, la modul general ci in functie de venituri si de valoarea taxei asa cum reiese din inscrisuri.
Judecarea acordarii ajutorului public se face dupa ce se stabileste exact care este valoarea taxei pentru care se acorda.
Cititi legea OUG 80/2013.
Gabriel Klein Kiritescu
Buna dimineata tuturor . In legatura cu raspunsul primit , totusi cum pot da o valoare bunurilor mobile daca nu pot intra fortat in imobilul care compune masa partajabila ? Apartamentul si masina le-am evaluat cu ajutorul CF , dar bunurile mobile ? Cum trebuie sa procedez in aceasta situatie pt a timbra corect?Va multumesc , astept raspuns .
calcul taxa partaj
mi_chelle
Am divortat in urma cu citiva ani,dar nu am facut partajul.As dori sa stiu cum se calculeaza taxa de partaj in situatia in care eu si fostul sot ne-am inteles ... (vezi toată discuția)