Buna seara! As avea nevoie de o lamurire referitor la modul de facturare al consumului de apa. In luna august nu s-a facut citirea contorului de apa drept pentru care firma care furnizeaza apa mi-a trecut, din oficiu, 2 mc de apa consumata+ pierderea conform contorului general. In luna septembrie, in urma citirii contorului, s-a constatat ca nu am consumat cei 2 mc de apa facturati in luna august. Din acest motiv cei 2 mc s-au facturat pe minus si mi s-au pus din nou pierderi de la contorul general. Intrebarea mea este: e normal sa platesc pierderi daca nu am avut consum?
Aveti dreptate cu partea a doua a mesajului: asociatia de proprietari gestioneaza consumul de apa asa cu a stabilit prin regulamentul adopatat de comitetul executiv.
Dar nu aveti dreptate cu citarea unui articol fara legatura cu repartizarea diferentelor sau pierderilor de apa.
Daca nu s-a adopatat un regulament, comitetul executiv, care se intruneste lunar conform legii 230/2007, decide luna de luna cum se repartizeaza aceste diferente. Este posibil ca intr-o luna sa fie o avarie, in alta o diferenta data de necitirea apometrelor, in alta luna o sustragerea a apei (furt) s.a.m.d. si de aceea comitetul poate decide de la caz la caz cum sa repartizeze aceste diferente.
Dar cel mai corect, legal, comod este sa se adopte un regulament care sa cuprinda toate situatiile posibile.