avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Se mai poate deschide succesiune dupa o persoana decedata acum 7 ani daca nu a fost data nicio declaratie prin care sa se precizeze daca se renunta sau nu ? nu este cazul nici de acceptare tacita.

Se poate conexa un dosar deschis la notar pentru o succesiune in termen (2013- decedat- 2013 deschis dosar) cu un alt dosar deschis tot acum (2013) la notar pentru o succesiune (decedat acum 7 ani) pe motiv de drept de autor al decedatului in 2013? Ce este acest drept de autor si prin ce lege e reglementat ?

Este obligat notarul public sa arate dosarul tuturor mostenitorilor la cerere acestora pentru a se vedea actele ce sunt depuse in vederea deschiderii succesiunii?

Bunicul a decedat (2013) a avut 5 ha de teren dar nu a putut intra in posesia lor pentru ca nu a depus cererea in termen la legea 18 si 247. Este inscris in registrul agricol cu aceasta suprafata. Daca acestea nu putut fi luate si nu s-au putut face actele (titlu de proprietate) acestea mai intra la succesiune? Cum ?

Daca i-am ingrijit pe bunici si am incheiat cu dansii un contract de intretinere la baza careia sta o hotarare judecatoreasca cu clauza de intretinere, pentru ca asa se facea acum 12 ani, + intabulare pe numele meu, aceasta mai poate intra in procesul de succesiune daca fiul bunicului are pretentii la casa? Care sunt drepturile lui ? In plus totate cheltuielile din timpul vietii + inmormantare au fost achitate de catre mine.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Codul civil - succesiune total3r total3r Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un sfat competent in urmatoarea situatie: Sunt posesorul unui testament facut prin notariat al unei persoane feminine care ... (vezi toată discuția)
Cum si in cat timp putem dezbate succesiunea de pe urma tatalui nostru? nelunelu68 nelunelu68 suntem doi frati si ne intereseaza cum si in cit timp putem face succesiunea. mentionez ca parinti nostri erau divortati in momentul cind tata a decedat (vezi toată discuția)
Succesiunea argoss argoss acum 14 ani au decedat bunici mei.sa deschis taxa de succesiune dar tatal meu din diferite motive nu sa prezentat.intrebare.a pierdut dreptul la ... (vezi toată discuția)