mama mea a vandut un teren agricol,realizand o chitanta de mana,pana sa perfecteze actele oficial a decedat ...la vremea cand a vandut terenul nu avea si titlul de proprietate doar acele adeverinte care se eliberau la vremea respectiva
eu sunt unica mostenitoare,nu contest si nu am contestat vanzarea terenului,dupa decesul mamei nu am facut succesiunea intrucat nu aveam nici un bun de mostenit,dar persoanele care au cumparat ma chiama acum pe mine in proces sa faca actele oficiale
eu nu am certicat de mostenitor,nu am timp de proces,nu sunt in localitatea unde e procesul,in schimb ei insista cu citatiile si au cerut si Anexa 24 in instanta
se poate rezolva procesul,fara prezenta mea? am vreo consecinta pentru faptul ca nu ma pot prezenta? eu nu contest nimic,nu am certificat de mostenitor...
va multumesc si va rog sa ma ajutati cu un raspuns
Din pacate trebuie sa dati curs macar din punct de vedere civic si ca o dorinta expresa a mamei dvs. care sunt sigura ca ar fi facut actele.
Instanta poate sa le dea castig de cauza si sa va puna sa le platiti cheltuieli de judecata. Poate daca dati dovada de intelegere partea sa nu va solicite aceste cheltuieli care pot fi destul de mari.
am incercat sa dicut cu dansii sa mergem la mediere ,dar insista sa obtina de la instanta titlul de proprietar.....ma rog,e ideea dansilor ,au circa 75 de ani,au alte viziuni,eu nu ma pot deplasa la termene asa ca instanta va hotari si daca va trebui le platesc si cheltuielile de judecata....oricum voi incerca sa trimit instantei o "preintampinare"......