Ce se intampla cu o firma mica, platitoare de de 3% impozit asupra veniturilor, care nu mai are activitate, nu mai are sediu social, nu mai are cont in banca, dar pentru care nu s-a depus nici un document pentru suspendarea activitatii, sau inchidere? E posibil sa apara datorii catre stat?
Mentionez ca am fost nevoita sa infiintez aceasta firma, nefiind deloc in domeniu, firma a avut activitate si profit aproximativ 6 luni, timp in care s-au platit toate datoriile catre stat! #-o
Cu hotarirea de la Registru Comertului si certificatul de constatator de suspendare mergeti la Administratia financiara din localitatea unde ati avut sediu sa depuneti decl.010 cu mentiunea de suspendare a activitati si angajatilor.Dar cereti si o fisa sintetica a firmei si daca nu aveti datorii depuneti regimul derogatoriu ,asa nu mai aveti obligatia depuneri declaratiilor.
Succes..
mergeti la ORC si informati-va cu privire la formatile pe care treb sa le urmati pt a putea inchide societatea.
Suspendarea se poate face pe max 3 ani, timp in care trebuie sa depuneti diverse documente contabile.
Acum dvs. decideti ce doriti sa faceti ...
in principiu daca nu mai depuneti declaratii, anaf va incepe procedura de inchidere a societatii, cu cheltuieli de judecata, onorariu lichidator, pe care societatea debitoare le va datora
daca aveti sediu expirat, ORC-ul va incepe inchiderea societatii, evident cu cheltuieli, cheltuili pe care societatea debitoare le va suporta
Va multumesc pentru raspunsuri!
As mai avea o intrebare! O sa am nevoie de acte de la vechiul contabil? Contractul cu acesta a fost reziliat in momentul cand activitatea firmei s-a incheiat, si imi este imposibil sa mai iau legatura cu el!! :-/
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-urilor acestora.