avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Onorariu executor judecatoresc - recuperare
Discuție deschisă în Executare silită

Onorariu executor judecatoresc - recuperare

Poate cineva sa ma lamureasca cum este cu onorariul platit unui executor judecatoresc, ce pot recupera?
Am dat in judecata, pentru evacuare, un fost chirias (nu i-am reinnoit contractul pt ca nu-mi mai plateste chirie; utilitatile consumate de ei le-am platit eu; casa a fost serios deteriorata); am hotararea instantei pt evacuare.

Am platit un avans executorului pentru a face incuviintare de executare silita in vederea evacuarii, s-a primit incuviintarea din iulie, dar de atunci, din diverse motive, executorul amana evacuarea. Intre timp, am intrerupt toate utilitatile la casa (rebransarile ma vor costa!), am sesizat autoritatile in privinta faptului ca fostii chiriasi au adunat 19 maidanezi care produc mult disconfort vecinilor; in cele din urma, fostii chiriasi s-au mutat, fara sa ma anunte, fara sa-mi predea cheile; mai vin insa ocazional pe la casa, sa ne sicaneze. Noi inca nu ne-am preluat casa, executorul gaseste acum alte motive.
Voi recurge, la sfatul politiei, la preluarea casei cu martori si proces verbal.
Intrebarea mea este cum imi pot recupera avansul pretins si platit executorului (1250 lei); Daca stiu eu bine, executorul trebuia sa-si recupereze cheltuielile de executare de la chirias si sa-mi inapoieze avansul.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:34, 13 Octombrie 2013
toate cheltuielile pe care le-ati facut cu executarea le ve-ti recupera de la debitor, prin executor, aveti mare grija sa nu lasati dosarul de executare in nelucrare ... riscati sa se perime ... mai faceti cate o adresa scrisa executorului in care sa va transmita situatia dosarului, demersurile efectuate, etc ...
Multumesc pentru raspuns; care este termenul de perimare?
6 luni de la data ultimului act de executare
Nu cred ca va veti mai recupara onorariul achitat.

Daca chiriasii pleaca singuri fara executare nu mai este nevoie de executare...
Daca executarea nu se refera doar la evacuarea lor, ci si la recuperearea anumitor costuri, procedura de executare nu ar trebui sa raman activa?

Alte discuții în legătură

Dacă un chirias nu își plătește chiria, utilitățile și ... uncetatean uncetatean Dacă un chirias nu își plătește chiria, utilitățile și face și dezastru și este trecut de 1 Decembrie, cum îl dai afara? (vezi toată discuția)
Evacuarea dupa executarea silita marius0023 marius0023 Cine suporta cheltuielile cu evacurarea fostului proprietar cel care a pierdut apartam sau noul propriet si care sunt aceste cheltuieli(onorariul, executorul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am inchiriat un imobil cu contract de inchiriere, ... Ion03 Ion03 Buna ziua! Am inchiriat un imobil cu contract de inchiriere, inregistrat la ANAF, fara notar si semnat de mine (proprietar) si chirias. Chiriasul a fost unul ... (vezi toată discuția)