Poate cineva sa ma lamureasca cum este cu onorariul platit unui executor judecatoresc, ce pot recupera?
Am dat in judecata, pentru evacuare, un fost chirias (nu i-am reinnoit contractul pt ca nu-mi mai plateste chirie; utilitatile consumate de ei le-am platit eu; casa a fost serios deteriorata); am hotararea instantei pt evacuare.
Am platit un avans executorului pentru a face incuviintare de executare silita in vederea evacuarii, s-a primit incuviintarea din iulie, dar de atunci, din diverse motive, executorul amana evacuarea. Intre timp, am intrerupt toate utilitatile la casa (rebransarile ma vor costa!), am sesizat autoritatile in privinta faptului ca fostii chiriasi au adunat 19 maidanezi care produc mult disconfort vecinilor; in cele din urma, fostii chiriasi s-au mutat, fara sa ma anunte, fara sa-mi predea cheile; mai vin insa ocazional pe la casa, sa ne sicaneze. Noi inca nu ne-am preluat casa, executorul gaseste acum alte motive.
Voi recurge, la sfatul politiei, la preluarea casei cu martori si proces verbal.
Intrebarea mea este cum imi pot recupera avansul pretins si platit executorului (1250 lei); Daca stiu eu bine, executorul trebuia sa-si recupereze cheltuielile de executare de la chirias si sa-mi inapoieze avansul.
toate cheltuielile pe care le-ati facut cu executarea le ve-ti recupera de la debitor, prin executor, aveti mare grija sa nu lasati dosarul de executare in nelucrare ... riscati sa se perime ... mai faceti cate o adresa scrisa executorului in care sa va transmita situatia dosarului, demersurile efectuate, etc ...