avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu minim.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu minim.

Buna ziua, am terminat facultatea si m-am angajat pe un post de pedagog.Mi s-a spus ca acest post nu necesita studii superioare, astfel ca ma incadreaza ca absolvent de liceu. Va rog sa-mi spuneti care este salariul minim pe care il pot primi , fiind incadrata astfel si care implicit se va trece pe CIM.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:25, 26 Martie 2009
Nu ati mentionat daca sunteti angajat(a) la privat sau la stat.

Pentru angajatorii privati, salariul minim pe care trebuie sa-l ofere angajatilor cu studii medii este de 720 lei brut.
La stat insa sunt legi speciale ale salarizarii, care, din pacate, pot cobori sub minimul stabilit prin CCMUNN.
Conform CCMUNN pe anii 2007-2010, art.40, salariul minim pentru un post ce necesita studii liceale este de 600 x 1,2 = 720 lei.
Dar vedeti ca la nivelul unitatii in care lucrati s-ar putea ca grila de salarii sa fie alta (adica salariu mai mare decat am spus eu). Solicitati sa va arate acesta grila de salarizare pentru postul respectiv. Aceasta grila contine salariul minim si salariul maxim precum si conditiile de trecere dintr-o treapta in alta de salarizare. S-ar putea ca dvs. avand studii superioare sa treceti mai repede la o treapta superioara de salarizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim cristi0102 cristi0102 Buna seara, In ce masura se poate calcula salariul minim in domeniul privat, pentru absolvent liceu si facultate (licienta inca nu este sustinuta). Pentru ... (vezi toată discuția)
Salariu minim brut anachriss anachriss care este salariul minim brut care trebuie acordat unui absolvent de studii superioare?precizez ca angajatul va lucra in alt domeniu decat in cel pe care l-a ... (vezi toată discuția)
Salariul brut absolvent inv sup 3 ani - zi m.monik m.monik Buna ziua, care este salariul brut pentru un absolvent de facultate (3 ani - cursuri zi)? Mi s-a spus ca nu se mai face diferentierea intre invatamant ... (vezi toată discuția)