avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract prestari servicii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract prestari servicii

Buna seara , in urma unui contract de prestari servicii incheiat intre 2 societati comerciale , in domeniul constructiilor, beneficiarul refuza sa faca receptia lucrarii si plata. ce trebuie sa fac in acest sens? multumesc!

Cel mai recent răspuns: LEX PROFESIONAL CONSULTING , Consilier juridic 14:36, 13 Octombrie 2013
il actionati in judecata.
Nu. nu il actionati direct in judecata decat daca aveti timp si bani de pierdut. Inainte de orice incercati sa aflati daca are anumite obiectii legate de executarea contractului, identificati acele neclaritati, incercati in mod obiectiv sa vedeti a cui este vina, pentru cele unde sunteti Dvs vinovat le remediati. Daca ulterior raman aspecte neclarificate si asupra carora nu va intelegeti, invitati-l la mediere si daca nu rezolvati abia apoi mergeti in instanta. Am avut o situatie identica saptamana trecuta in care dupa o discutie de 30 de minute partile au gasit rezolvarea situatiei si continuarea colaborarii. Nu va descurajati... in instanta banii se recupereaza greu.
Aveti dreptul sa-l convocati la o anumita data pentru receptia lucrarilor, cu aceasta ocazie fiind consemnate opinia fiecarei parti, daca refuza sa se prezinte este evident ca incearca sa se sustraga receptiei lucrarii pentru a nu plati .
In acest caz aveti voie conf. codului civil sa procedati la autoreceptie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntare unilaterala a unui contract prestari de servicii vrica vrica Cum pot actiona in instanta denuntarea comunicata printr-o notificare cu termen de 30zile Partenerul meu nu mai vrea sa-mi plateasca lucrarile executate Nu a ... (vezi toată discuția)
Convocarea la conciliere AnnaGabrielA AnnaGabrielA buna ziua! in cazul in care convocarea la conciliere s-a facut dar nu exista confirmare de primire sau o dovada ca partea somata a primit convocarea ce ... (vezi toată discuția)
înregistrare audio cu tel și sms-uri Dani Bcd Dani Bcd Poate fi folosită înregistrarea și mesajele scrise dintre 2 pers pentru o sumă de bani împrumutată dar fără nici un act scris (doar sms și audio în ... (vezi toată discuția)