avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata lichidare in Italia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata lichidare in Italia

Buna ziua
Am lucrat 3 ani si 2 luni in Italia, dupa care fortata de imprejurari mi-am dat demisia. Fostul meu sef nu mi-a platit lichidarea pe loc , spunandu-mi ca mi-o va plati in 6 luni, conform legii- Au trecut 6 luni plus alte 3 si nimic. Cum pot recupera banii ? Din momentul in care am dat demisia m-am intors in Romania. Sfarsindu-se cele 6 luni, am apelat la un avocat italian, dar taraganeaza foarte tare lucrurile, i-au trebuit 3 luni ca sa le trimita fostilor patroni scrisoarea de instiintare. Acum imi spune ca fostul meu sef nu vrea sa imi dea banii si trebuie sa ajungem in instanta . As vrea sa stiu cum functioneaza, in cat timp imi voi recupera banii ,conform legii ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Octombrie 2013
GabrielaElla, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:27, 13 Octombrie 2013
Incercati sa luati legatura si cu Biroul ataşatului pentru probleme de muncă din cadrul Ambasadei României de la Roma: Dna. Mirela VIDEA, Tel:06.808.35.37, Interior: 162, e-mail: mirela.videa@roembit.org

Cetăţenii români care lucrează pe teritoriul Italiei şi cărora le sunt încălcate drepturile de muncă se pot adresa Inspecţiei Muncii din cadrul Direcţiei Provinciale de Muncă din zona unde îşi desfăşoară activitatea, atât direct, cât şi prin intermediul altor instituţii/organizaţii.
Pentru a afla adresa/numărul de telefon sau fax al Inspecţiei Muncii competente din punct de vedere teritorial puteţi accesa site-ul Ministerului Muncii italian, respectiv:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistenta juridica conycony conycony Buna seara Am nevoie de o indrumare pentru a obtine un certificat de asistenta juridica pentru munca in comunitate, de la un avocat...care ar fi pasii de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca luminita-scarlat luminita-scarlat lucrez in Italia de aprox un an de zile,la domociliul persoanei pe care o ingrijesc.fiul batranei imi tot spune ca am contract.pot avea asa ceva daca nu am ... (vezi toată discuția)
Salariati detasati italia stelach stelach Buna ziua, o firma din Ro , are detasati salariati in baza unui contract de prestari servicii cu o firma din Italia. In urma unui control din partea ... (vezi toată discuția)