avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declararea decedatului vinovat dupa un proces de 14 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declararea decedatului vinovat dupa un proces de 14 ani in alta tara

Buna ziua! Povestea este putin mai lunga asa ca daca aveti rabdare sa cititi si bunavointa sa raspundeti, va multumesc anticipat! Tatal meu a decedat intr-un accident in Italia acum 14 ani. Singurii martori fiind autorul accidentului si un prieten al tatalui meu. Pe atunci nu se dadeau asa usor acte de rezidenta strainilor, asadar nici tatal meu, nici prietenul lui nu aveau acte. Dupa accident, prietenul tatalui a fost constrans (a se citi amenintat cu trimiterea in tara) sa depuna o declaratie in care sa povesteasca accidentul in favoarea autorului. Si asa bietul om a declarat ca tatal meu a baut un pahar cu vin, ca mergea serpuit pe strada (nu am mentionat pana acum, dar era pe un scuter) si ca nu ii mergea farul. Toate acestea nefiind adevarate, in momentul de fata este de acord sa depuna marturia adevarata. Viteza autorului nu a putut fi confirmata, spun autoritatile italiene. Asadar, tatal meu a murit, a urmat procesul cu casa de asigurari iar dupa 6 ani a fost declarat vinovat. Mama a facut recurs, schimband avocatul. Dupa inca 8 ani de proces, a fost declarat din nou vinovat si mama este obligata acum sa plateasca 10.000 de euro cheltuieli judecatoresti. Pana la recurs eu nici macar n-am fost mentionata in proces, pe atunci minora. Si multe alte lucruri ciudate s-au mai intamplat. Va intreb acum, ce mai este de facut? Mama, dupa ce ca i-a murit sotul si a trebuit sa ma creasca singura, chiar trebuie sa mai plateasca si 10 mii de euro? Se poate ajunge la executare silita?
(P.S. Nu stiu in ce subcategorie sa incadrez aceasta intrebare. Multumesc pentru intelegere!)
Ultima modificare: Duminică, 13 Octombrie 2013
anninutza, utilizator
Un sfat pentru mama dvs., sa formuleze plangere CEDO in 6 luni de la ramanerea definitiva a procesului. Se poate ajunge si la executare silita.
Si care ar fi urmatorul pas pentru sentinta definitiva? Alt recurs?
Hotararea e definitiva. Sanse reale sa schimbati ceva nu mai sunt. Va inteleg suferinta, insa 14 ani de procese... nu stiu cum le-ati dus. 10000 de euro e o suma rezonabila pentru cei 14 ani.
In viata, daca nu facem anumite lucruri la timpul lor, pierdem cate un tren. E tarziu, cred eu, pentru ca prietenul dv. sa mai spuna adevarul. Va puteti intoarce impotriva lui eventual, insa de schimbat ceva, nu prea cred.
Este evident ca hotararea a ramas definitiva. Dupa 14 ani de procese inteleg ca ati pierdut pe orice cale de atac s-a incercat. Sentinta de la "primo grado" adica de la fond ce a dispus? De ce s-a apelat, ati fost scutiti de plata taxelor ? (contributo unificato). Sunt multe intrebari, o simpla poveste, relatata din auzite nu inseamna absolut nimic. Faptul ca tatal si prietenul erau clandestini nu inseamna ca moartea tatalui trebuia trecuta cu vederea. declaratia prietenului a fost cruciala. acum dupa 14 revenirea la o declaratie..Cum demonstreaza ca a fost luata sub presiune? Argumentele sunt slabe, si mai ales probatoriul ..Verbalul de la politie, expertiza facuta, acelea erau importante. Cheltuielile legale sunt obligatorii si din pacate le veti plati. Aceasta este legea italiana. Inutil sa va complicati cu alte cereri care va vor aduce noi cheltuieli. O sentinta definitiva si cheltuieli de judecata. Nu va absolva nimeni. Cum se poate demonstra ca prietenul a mintit atunci si cum se poate demonstra ca nu minte acum sau.. si acum.... O astfel de cerere este respinsa ca neintemeiata.
Se poate pune in executare silita hotararea judecatoreasca pronuntata de instanta italiana.
Cat priveste dovedirea prin acelasi martor a situatiei de fapt nu cred ca aveti sanse.

Puteti incerca la CEDO deoarece se vor analiza toate aspectele insa veti avea niste costuri desul de ridicate avand in vedere faptul ca va trebuie inscrisurile din Italia.
Si nici mari sanse nu sunt...dupa parerea mea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Julijo Julijo Bună seara. Întrebarea mea este dacă un cetățean român cu reședință în Italia de aproximativ 4 ani,poate ataca într-un tribunal din Italia o ... (vezi toată discuția)
Proces de custodie pentru minor ludo71ok ludo71ok Sunt tatal unui bietel de 9 ani si il cresc singur de la varsta de 3 ani si sase luni.Am obtinut custodia copilului in anul 2016,autoritatea parinteasca o am ... (vezi toată discuția)
Sentinta finala la casatione italia CIULEILACRAMIOARA CIULEILACRAMIOARA Buna ziua ! Locuiesc in italia , sunt convivente cu un barbat italian. In urma unei sentinte definitive gratie a unei erori judiciare a Curtii de Casatie-Roma, ... (vezi toată discuția)