avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Certificat fiscal expirat !?!
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Certificat fiscal expirat !?!

Am achizitionat un autoturism inmatriculat RO , am facut contract de v-c . Dupa 2 saptamani de presiuni asupra proprietarului am reusit sa il fac sa scoata si fiscalul , dar ghinionul a facut sa il scoata chiar pe data de 30 septembrie .
Nefiind la curent cu modificarile codului de procedura fiscala , am crezut ca nu este o problema ,dar citind aceste modificari am vazut ca certificatul fiscal este valabil doar pe perioada lunii in care este emis..
Pe scurt , fiscal emis pe 30 e valabil doar in ziua respectiva ..mie mi-a ajuns a doua zi , fiind trimis prin curier ,deci ar fi fost imposibil din pdv fizic sa il folosesc.

Alt certificat fiscal nu "mai pup" , persoana respectiva a plecat din tara si nu mai dau de el. Exista vreo posibilitate sa inscriu masina la impozit cu fiscalul expirat ?
Cel mai recent răspuns: alexandrescovici , utilizator 23:47, 13 Octombrie 2013
Un certificat emis dupa 25 ale lunii poate fi folosit pana la sfarsitul lunii urmatoare.
gi-jane2 a scris:

Un certificat emis dupa 25 ale lunii poate fi folosit pana la sfarsitul lunii urmatoare.

Asa stiam si eu , dar Certificatul de atestare fiscala emis de autoritatile publice locale este valabil si poate fi utilizat decat in luna care se emite, modificarea art 113 din codul de procedura fiscala a fost adusa de legea 126/2012 , 19 iulie 2012.
Incercati totusi cu acel certificat.
Daca nu va merge si nici de om nu mai dati, va trebui sa-l actionati in judecata sau nu neaparat, va va da el sa-i platiti impozitul si amenzile dvs care vor veni la el la adresa..
Ultima modificare: Duminică, 13 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
gi-jane2 a scris:

Incercati totusi cu acel certificat.
Daca nu va merge si nici de om nu mai dati, va trebui sa-l actionati in judecata sau nu neaparat, va va da el sa-i platiti impozitul si amenzile dvs care vor veni la el la adresa..

Daca era vorba sa las masina pe numele lui nu ma mai oboseam sa fac rost de fiscal. Eu vreau sa trec masina pe numele meu , de asta o bag la impozit..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitatea unui certificat fiscal marina-maria marina-maria Buna ziua, Cat timp este valabil un certificat fiscal pentru cumpararea unei masini SH? Data contractului de vanzare - ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal valabilitate mdeaconu mdeaconu Buna ziua, am achizitionat un autovehicul in urma cu 2 saptamani si atunci fostul proprietar a scos de la primarie un certifcat fiscal ca nu are datorii fata ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal auraneg auraneg Buna ziua, Persoanele care nu au nici case,nici terenuri,nici auto pot cere certificat fiscal?Pe ce criterii se elibereaza acesta? (vezi toată discuția)