avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare drepturi succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare drepturi succesorale

O persoana X, unic mostenitor al parintilor ei a primit de la acestia un apartament pentru care are certificat de mostenitor.
Ulterior a aflat ca mai are dreptul la un teren pe care tatal ei il detinea in indiviziune cu doi frati ai sai, pentru care persoana X nu are certificat de mostenitor suplimentar.
Pe aceasta persoana nu o intereseaza acest teren si ar vrea sa-mi dea mie acest drept.
Cum sa facem acest lucru intr-un mod cat mai simplu, de exemplu sa-mi doneze mie drepturile succesorale, sau sa deschida o actiune de partaj cu ceilalti dupa care sa-mi cedeze drepturile litigioase?
Am prefera o modalitate fara cadastru si intabulare.
Cea mai buna varianta este obtinerea certificatului de mostenitor si ulterior incheierea unui act de vanzare-cumparare. Nu puteti ocoli cadastru si intabularea daca doriti sa faceti acte autentice la notariat. Va poate vinde pe chitanta de mana, ocolind astfel cadastrul si intabularea, dar ulterior acestea tot vor trebui facute.

Cea de-a a doua varianta ar putea fi posibila... dar, este mai costisitoare decat daca s-ar face cadastri si intabulare.

Prima varianta nu este posibila: daca nu a acceptat succesiunea sau nu are inca certificat de mostenitor pentru acel bun, nu are nici ce sa doneze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În urma succesiunii bunicilor mei a rămas un teren care nu ... christian7 christian7 În urma succesiunii bunicilor mei a rămas un teren care nu a făcut obiectul niciuneia din cele două succesiuni. Terenul era (verbal) în întreținerea a ... (vezi toată discuția)
Vanzare mostenire buna ziua, in urma decesului parintilor nostri, ... regal service regal service Vanzare mostenire Buna ziua, In urma decesului parintilor nostri, am mostenit impreuna cu ceilalti 3 frati ai mei, 1 teren intravilan cu casa si un teren ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere rosud rosud Buna seara, Va rog mult daca se poate sa-mi raspundeti la niste nelamuriri pe care le am in legatura cu un eventual contract de intretinere. In anul 2006 ... (vezi toată discuția)