avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În urma succesiunii bunicilor mei a rămas un teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În urma succesiunii bunicilor mei a rămas un teren care nu ...

În urma succesiunii bunicilor mei a rămas un teren care nu a făcut obiectul niciuneia din cele două succesiuni. Terenul era (verbal) în întreținerea a patru din șase urmași, copii ai bunicilor. De la aceste patru persoane am cumpărat terenurile moștenite de la părinți (bunicii mei) iar împreună cu acestea (terenurile) m-au sfătuit să caut la arhive și acel teren, iar apoi să fac acte pe numele meu (teren pe care l-am și identificat la arhive, deci l-am găsit).
Întrebare: care este procedura cea mai puțin anevoioasă (și mai puțin costisitoare) pentru finalizarea actelor pentru acest teren (extravilan 3000 mp)?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: christian7 , utilizator 19:30, 8 Ianuarie 2021
Trebuie să suplimentati masa succesorala după bunici, cu acest teren.
Va adresați aceluiași birou notarial unde a fost dezbătută succesiunea și solicitați un certificat de moștenitor suplimentar.
Ulterior, întocmiti documentația cadastrala, intabulati certificatul de mostenitor suplimentar și încheiati vanzarea cu moștenitorii bunicilor.
După o discuție cu un avocat, mi s-a spus astfel:
"Mama dumneavoastră, ca moștenitoare directă a bunicilor, deschide acțiune în instanță reclamând acest teren ca nefiind de găsit în nici un act de moștenire. În urma procesului se face act notarial între dumneavoastră și dumneaei"
Cum comentați și această variantă? Este posibilă, mai rapidă sau de preferat să o evităm. Mulțumesc.

raluk0207 a scris:

Trebuie să suplimentati masa succesorala după bunici, cu acest teren.
Va adresați aceluiași birou notarial unde a fost dezbătută succesiunea și solicitați un certificat de moștenitor suplimentar.
Ulterior, întocmiti documentația cadastrala, intabulati certificatul de mostenitor suplimentar și încheiati vanzarea cu moștenitorii bunicilor.

Exista titlu de proprietate sau vreun act pentru terenul respectiv?
Singurul act pentru acel pământ este o schiță de cadastru (veche, făcută cu pixul, fără ștampilă) scoasă de la arhive. Deci, cândva, terenul a fost înregistrat pe numele bunicilor...

raluk0207 a scris:

Exista titlu de proprietate sau vreun act pentru terenul respectiv?

Mai rapid este sa obtineti un certificat de mostenitor suplimentar.
Solicitati de la Primaria localitatii unde se afla terenul: Certificatul pentru atestarea posesiei (Anexa 1) si Procesul verbal de identificare a imobilului (Anexa 2).
In instanta dureaza niste luni bune, chiar si un an.

Alte discuții în legătură

Problema mostenire si posibile solutii flowerlovemoon flowerlovemoon Buna ziua, Ma confrunt cu o problema legata de mostenirea unui apartament. Datele problemei: Apartament cumparat de 2 persoane,in timpul casatoriei nu au ... (vezi toată discuția)
Mostenire terenuri - modificare titlu de proprietete? adina_miu adina_miu Buna ziua, am mostenit cota de 1/2 din niste terenuri de la bunica mea. Cealalta cota de 1/2 l-a mostenit matusa mea. Am trecut terenurile pe rol si sunt in ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire - cum intram in posesia documentelor necesare? moisa simona moisa simona Va rog ajutatima ,tatal meu a decedat acum 1an si4 luni ,in familie mai sunt o mama un frate si doua surori( cu mine 2), toti majori ,intrebarea este cum se ... (vezi toată discuția)