avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În urma succesiunii bunicilor mei a rămas un teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În urma succesiunii bunicilor mei a rămas un teren care nu ...

În urma succesiunii bunicilor mei a rămas un teren care nu a făcut obiectul niciuneia din cele două succesiuni. Terenul era (verbal) în întreținerea a patru din șase urmași, copii ai bunicilor. De la aceste patru persoane am cumpărat terenurile moștenite de la părinți (bunicii mei) iar împreună cu acestea (terenurile) m-au sfătuit să caut la arhive și acel teren, iar apoi să fac acte pe numele meu (teren pe care l-am și identificat la arhive, deci l-am găsit).
Întrebare: care este procedura cea mai puțin anevoioasă (și mai puțin costisitoare) pentru finalizarea actelor pentru acest teren (extravilan 3000 mp)?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: christian7 , utilizator 19:30, 8 Ianuarie 2021
Mulțumesc frumos!

raluk0207 a scris:

Mai rapid este sa obtineti un certificat de mostenitor suplimentar.
Solicitati de la Primaria localitatii unde se afla terenul: Certificatul pentru atestarea posesiei (Anexa 1) si Procesul verbal de identificare a imobilului (Anexa 2).
In instanta dureaza niste luni bune, chiar si un an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema mostenire si posibile solutii flowerlovemoon flowerlovemoon Buna ziua, Ma confrunt cu o problema legata de mostenirea unui apartament. Datele problemei: Apartament cumparat de 2 persoane,in timpul casatoriei nu au ... (vezi toată discuția)
Mostenire terenuri - modificare titlu de proprietete? adina_miu adina_miu Buna ziua, am mostenit cota de 1/2 din niste terenuri de la bunica mea. Cealalta cota de 1/2 l-a mostenit matusa mea. Am trecut terenurile pe rol si sunt in ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire - cum intram in posesia documentelor necesare? moisa simona moisa simona Va rog ajutatima ,tatal meu a decedat acum 1an si4 luni ,in familie mai sunt o mama un frate si doua surori( cu mine 2), toti majori ,intrebarea este cum se ... (vezi toată discuția)