avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... As vrea o lamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

As vrea o lamurire

Daca din motive de sanatate ,diverse tensiuni si altele...nu am mai mers la serviciu,nu am ajuns sa-mi iau concediu medical si nici nu am anuntat,am primit o convocare ptr. cercetare disciplinara,ptr. absente nemotivate si neanuntate si intarziere,ce se poate intampla,adica la ce sa ma astept.Precizez ca nu ma intereseaza sa ma intorc la acel loc de munca,doar cum pot iesi din aceasta situatie.
Multumesc anticipat ptr. raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:29, 1 Aprilie 2009
Nu trebuie sa faceti nimic, o sa faca angajatorul totul, adica vi se va desface contractul de munca.
Buna ziua,

puteti fi concediat disciplinar pentru absente nemotivate.
daca locul de munca nu va mai intereseaza ar fi bine sa mergeti si sa le spuneti ca va dati demisia
este posibil sa le convina si lor ca sa nu mai piarda vremea cu cercetarea disciplinara cu emiterea deciziei de concediere, cu comunicarea acesteia...
asadar, spuneti-le ca nu vreti sa va mai intoarceti si, daca asta nu-i deranjeaza va vor lasa sa demisionati fara sa va mai concedieze disciplinar
avantajul ar fi ca la un viitor loc de munca, noul angajator nu ar vedea o concediere in carnetul dvs. de munca
Succes!
Av. Boncu
Indiferent de motive nu ati procedat corect. Ca angajat aveti si obligatii, nu numai drepturi.
Va recomand sa va prezentati la cercetare disciplinara si sa va sustineti punctul de vedere. Aveti grija ca cele sustinute de dvs. sa se consemneze. Nu semnati nimic fara sa cititi inainte cu atentie.
Procedural, dupa cercetare, se va emite o decizie prin care fie primi o sanctiune, fie veti fi concediat.Si intr-un caz si in celalalt veti avea posibilitatea sa contestati decizia.

Cunoasterea exacta a detaliilor situatiei in care va aflati ar putea conduce la formularea unui raspuns pertinent.
Oricum, neprezentarea la cercetare disciplinara, fara un motiv intemeiat, este in dezavantajul dvs.

succes
av. Ileana Schwarz
PS: Orice probleme ati avea, ele nu se rezolva singure. Ca sfat, daca imi permiteti.
Va multumesc ptr. raspunsurile promte date.
De acord nu am procedat corect,dar situatia este urmatoarea:am intentionat sa-mi dau demisia,m-am razgandit dar s-au intamplat urmatoarele lucruri:programul de lucru mi s-a schimbat fara ca eu sa fiu intrebata si sa accept.Adica avand dreptul la 2 zile pe sapt. liber,mi s-a luat acest drept,lucrand in program de schimb doi timp de 12 zile fara liber,nu am fost de acord,fiind foarte obositor si sanatatea mea fiind afectata de tensiunile si ritmul de lucru.Aceste ore lucrate in plus nu sant platite,ni s-a justificat ca trebuie sa suplinim plecarea a doi colegi in concediu de odihna si a unei colege in deplasare.Nu sant o persoana care fuge de raspundere si nici de munca,cum poate a parut in ce am scris in prima postare,pur si simplu nu am stiut cum sa mai procedez,eram si foarte bonlava,nu am putut sa merg la sv. in acea stare,nu a fost corect dar... asa s-a intamplat si trebuie sa ies din aceasta situatie,iar de prezentat ,sigur ma voi prezenta la convocare,este pe data de 1 aprilie,iar eu nu am mai fost de pe 17 la sv.,ce pot face in acest timp?
Depinde ce anume doriti sa faceti, daca doriti sa pastrati serviciul mergeti la doctor ( doar ati afirmat ca sunteti bolnava) si luati certificat medical. Pentru perioada meacoperita de cetrificat incercati un concediu fara plata.
In cazul in care nu mai doriti sa lucrati acolo puteti sa demisionati si maine.

Alte discuții în legătură

Cercetarea disciplinara claudiak claudiak este posibila cercetarea disciplinara daca angajatul nu a anuntat ngajatorul ca si-a modificat adresa de domiciliu?multumesc. (vezi toată discuția)
Concediere nelegala dutu69 dutu69 Doresc sa actionez in instanta societatea pentru concediere nelegala. Am primit preaviz incepand cu data de 9.01.2009. Contractul de munca va inceta in ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre demisie x3mzone x3mzone Buna, De o luna sunt amentintat si presat zilnic ca voi fi dat afara pe motive disciplinare. Daca imi depun demisia azi in scris, mai poate angajatorul ... (vezi toată discuția)