De o luna sunt amentintat si presat zilnic ca voi fi dat afara pe motive disciplinare.
Daca imi depun demisia azi in scris, mai poate angajatorul maine sa imi incheie contractul de munca pe motive disciplinare?
in perioada de preaviz, teoretic, angajatorul ar putea sa ia aceasta masura. Totusi, concedierea pe motive disciplinare nu cred ca se va mai face in conditiile in care scopul este atins de prezentarea demisiei. Cel mai probabil lucrurile se vor finaliza prin prezentarea demisiei.
Prietena mea este in aceasta situatie... a vrut sa isi dea demisia si a fost amenintata ca i se va desface contractul in acest fel, daca nu isi retrage demisia.
In acest caz lucrurile se simplifica...nu se poate desface contractul de munca pentru ca nu ti-ai retras demisia. Ar trebui sa existe o fapta care sa incalce disciplina muncii, sa se faca o cercetare disciplinara...etc.
Este un bluff, mentineti demisia si mergeti inainte.
sa inregistreze demisia cumva, orice societate are un registru cu numere de intrare-iesire, sa ia un nr de acolo, sa faca o copie a demisiei cu acest nr si sa depuna originalul, copia sa o pastreze. Cat despre desfacerea contractului disciplinar, nu se face atat de usor, se face la 3 abateri, aduse la cunostinta persoanei in cauza prin hartii, adica in scris nu doar pe vorbe.