avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare despre demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare despre demisie

Buna,

De o luna sunt amentintat si presat zilnic ca voi fi dat afara pe motive disciplinare.
Daca imi depun demisia azi in scris, mai poate angajatorul maine sa imi incheie contractul de munca pe motive disciplinare?


Multumesc mult
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2013
x3mzone, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:12, 30 Octombrie 2013
Buna ziua,

in perioada de preaviz, teoretic, angajatorul ar putea sa ia aceasta masura. Totusi, concedierea pe motive disciplinare nu cred ca se va mai face in conditiile in care scopul este atins de prezentarea demisiei. Cel mai probabil lucrurile se vor finaliza prin prezentarea demisiei.

Costi Boncu
Prietena mea este in aceasta situatie... a vrut sa isi dea demisia si a fost amenintata ca i se va desface contractul in acest fel, daca nu isi retrage demisia.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2013
x3mzone, utilizator
In acest caz lucrurile se simplifica...nu se poate desface contractul de munca pentru ca nu ti-ai retras demisia. Ar trebui sa existe o fapta care sa incalce disciplina muncii, sa se faca o cercetare disciplinara...etc.
Este un bluff, mentineti demisia si mergeti inainte.

Costi Boncu
Concedierea disciplinara se face dupa efectuarea mai multor pasi si nu cat ai bate din palme.
Amenintarea intra in alt domeniu, cel penal.

Angajatorul poate decide desfacerea disciplinara a c.i.m. numai in conditile prevazute de lege si daca salariatul a savarsit o abatere disciplinară.
sa inregistreze demisia cumva, orice societate are un registru cu numere de intrare-iesire, sa ia un nr de acolo, sa faca o copie a demisiei cu acest nr si sa depuna originalul, copia sa o pastreze. Cat despre desfacerea contractului disciplinar, nu se face atat de usor, se face la 3 abateri, aduse la cunostinta persoanei in cauza prin hartii, adica in scris nu doar pe vorbe.

Alte discuții în legătură

Desfacere cm individual Barby1996 Barby1996 Angajat care nu-si a dat demisia,dar numai vrea sa lucreze si nici nu s-a prezentat la munca. Cu ce articol se poate desface CM? (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara in perioada preavizului andreea100 andreea100 Buna ziua, Am primit decizia de cercetare disciplinara in perioada preavizului, deci, dupa ce mi-am depus demisia de la actualul angajator. Avand in ... (vezi toată discuția)
Demisie prin amenintare - ajutor!!!!! ildyt ildyt BUNA SEARA, Lucrez intrun lant farmaceutic,iar azi am fost asteptata la servici de sefi cu demisia scrisa pe masa cu data de azi si intimadata sa-l semnez. ... (vezi toată discuția)