avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Interzicere acces parinte la locuinta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Interzicere acces parinte la locuinta

Buna,
Am o problema la care am nevoie de raspuns. Cand se poate cere interezicerea unui parinte la locuinta daca inca nu a inceput divortul? Tatal meu a fost chemat la mediator, a primit doua invitatii dar nu a plecat sa vada despre ce este vorba.
Interezicirea tatalui cand se poate cere?
Problema este urmatoarea: (doi minori adica eu si fratele meu si mama), nu mai avem loc in casa. Avem o casa mare (4 camere) si noi trei locuim intr-o singura camera. Am vrut sa ii facem pe plac tatalui nostru, sa ne lese in pace si sa nu mai ne legam de el. Dar el se leaga de noi, nu ii cerem nici un banut si nu avem nevoie de la el de absolut nimic chiar daca eu sunt la liceu si fratele meu la scoala in clasa a doua.
Vrem sa scapam de acest om deoarece fratele meu mai mic a auzit destule, a vazut destule si nu vreau sa mai auda si sa mai vada lucruri foarte urate precum injurii, cuvinte nefondate, amenintari sau agresiune fizica. Exista la politie mai multe declarati precum agresiune asupra unui minor, asupra mamei mele si exista si actele de la medicul legist.
Deci revin la intrebare, se poate cere interzicerea acestui om in locuinta? Daca nu se poate cere acest lucru poate sa faca plangere la politie sau nu stiu eu ce alt organ daca noi mergem in chirie si nu avem exact aceleasi conditii ca acasa?
Cereti (mama ) in instanta ( judecatoria pe raza careia va aflati domiciliul) instituirea unui ordin de restrictie si protectie si evacuarea tatalui din locuinta.
Aveti in link un model de cerere
[ link extern ]
si aici legea privind combaterea violentei in familie
[ link extern ]
Corect, intai un ordin de protectie. Apoi, a cui e casa aceea?
Poi pamantul e mostenit de tatal meu deci are actele pe el dar isi poate pierde averea lui deoarece mama mea a vandut un apartament acum vreo 10 ani de zile si a facut casa. Dar nu e problema de asta, e casa lui si il poate scoate afara deoarece suntem doi minori care desigur am fost victima violentei in familie. Intreb aici deoarece mama mea nu stie ce sa faca si de aceea cer raspunsuri.
Ordinul de protectie pentru cat timp poate fi valid, adica nu cateva zil si dupa sa avem un monstru din nou in casa. Nu e problema ca nu are unde sa stea deoarece i-am oferit acces la o alta locuinta unde are doar o camera si desigur ii vom oferi acces de doua ori pe saptamana la baie.
Omul acesta mia distrus viata pe plan psihologic, de mic copil am fost chinut de acest om si am doar amintiri urate. Nu vreau ca si fratele meu sa vada si sa auda in continuare doar prostii si injurii foarte grave. Deci intrebarea este, se poate interzice accesul permanent pentru o perioada nelimitata?
NU perioada nelimitata. Cateva luni, da.
Conditiile alea nu sunt tocmai umane, cu acces de 2 ori pe saptamana la baie...
Daca este violent si se va dovedi se poate da ordin de restrictie.
Depinde ce va iesi la proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum decad tatăl din drepturi ? Irina19961980 Irina19961980 Buna ziua, eu si tatăl copilului nu suntem căsătoriți dar stam in aceiași casa, el a inceput sa se poarte foarte urat, ma înjura tot timpul de fata cu ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie- martori la proces meryan meryan buna ziua,din nou. am un proces civil cu fratele meu,pt violenta in familie.am depus la instanta un certificat medico-legal deoarece am fost batuta de el,am ... (vezi toată discuția)
Evacuare din locuinta a unei persoane fara domiciliu stabil la adresa mr2005 mr2005 Buna ziua, casa in care locuieste mama mea este proprietatea ei si a tatalui care este decedat.Din pacate nu am reusit sa facem succesiunea in urma decesului ... (vezi toată discuția)