Buna ziua,
Sa zicem ca sunt mama a unui copil de 4 ani,casnica,sotul lucreaza in constructii prin tara.Acesta deschide un cont la CEC(are val de 1400 lei) la care eu sunt titular(pe ideea ca daca el nu e acasa si am nevoie de bani sa-mi fie usor).
In data de 9.10.2013 primesc de la Ministerul Finanatelor,Agentia Fiscala Insuratei,Braila un plic cu titlu executor (care cica a fost redactat,trimis in data de 30.09.2013) in care spune ca datorita faptului ca am un venit dependent trebuie sa platesc suma de 430 ron la care se adauga penalitati de 200 ron.Eu am innebunit...Totusi mi se pare ciudat ca plicul nu are nici un fel de stampila ca a fost nevoie de 9 zile ca plicul sa ajunga la mine in conditiile in care stau in acelasi orasel si ca mai stiu alte 5 persoane din aclasi oras care au bani la CEC si au primit acest plic cu aceeasi datorie si penalitate.
Ei spun ca eu sun t datoare din 2011 si de aceea se pun acele penalitati dar eu nu am mai fost avertizata.
Intrebarea mea este daca este posibil asa ceva,s-o fi dat vreo lege care spune ca daca am un venit independent trebuie sa platesc la Fisc?
Sau este un fel de inselatorie?
MULTUMESC!!
Persoanele care realizeaza venituri din dobanzi bancare si nu sunt asigurate in sistemul de sanatate, datoreaza aceasta contributie, nu este o inselaciune, ar fi putut sotul sa va ia ca si coasigurat daca are un contract de munca