Ca urmare a savarsirii unei infractiuni privind circulatia pe drumurile publice (conducere sub influenta bauturilor alcoolice 2.7 ) am fost condamnat de Curtea de Apel la închisoare la 1 an şi 6 luni închisoare. S-a dispus suspendarea executării pedepsei aplicată sub supraveghere, pe durata termenului de încercare de 4 ani, potrivit art. 862 Cod penal, iar in baza art. 861 alin. 3 lit. e Cod penal, impune inculpatului obligaţia de a nu conduce niciun autovehicul pe durata termenului de încercare.
As dori sa stiu daca mai pot face ceva in acest caz...daca mai am alta cale de atac. Si de asemenea as dori sa stiu daca dupa un an de zile de la data ramanerii definitive a hotararii pronuntate pot sa dau examen pentru permisul de conducere..tinand cont de faptul ca eu am doar o interdictie de a conduce.
Pe durata termenului de incercare nu veti mai conduce asta este clar, cat priveste dreptul dvs de a sustine examen dupa un an de la hotararea ramasa definitiva conf. art.116 din OUG 195/2002 zic sa mergeti si sa intrebati la politie ce opinie au, eu personal as zice ca nu puteti, la proba teoretica nu vad o problema dar la traseu nu cred sa se poata.
Termenul de incercare, in cazul suspendarii sub supraveghere a pedepsei, este compus din pedeapsa efectiv aplicata, la care se adauga un termen , stabilit de catre instanta de judecata , intre doi si cinci ani .
Termenul de incercare, in cazul dumneavoastra, este de patru ani.
Dupa scurgerea termenului de incercare opereaza reabilitarea de drept.( sunt inlaturate, asadar, consecintele si decaderile ce decurg din condamnare ).
Permisul de conducere poate fi dobandit in termen de un an, termen ce curge de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, prin sustinerea unui examen.
Nu exista alta posibilitate pentru a redobandi dreptul de a conduce pe drumurile publice.