avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Plata avize medicale si psihologice soferi
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Plata avize medicale si psihologice soferi

Buna ziua!
Avînd in vedere ca o societate de prestari servicii (salubrizare) opereaza cu 3 autovehicole si soferii acestora au avizele medicale si psihoșogice expirate (unii) iar altii nu au deloc(!!??), va rog sa ma ajutati sa rezolv dilema platii : cine suporta reînoirea (obtinerea) acestor avize care sunt nominale, soferii sau societatea?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Goguvoinicu , utilizator 20:02, 14 Octombrie 2013
Legea ssm nr. 319/ 2006 mentioneaza:
-art.7 al.(6) Măsurile privind securitatea, sănătatea şi igiena în muncă nu trebuie să comporte, în nici o situaţie, obligaţii financiare pentru lucrători.
HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind asigurarea starii de sanatate a lucratorilor mentioneaza:
-art.7 Angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, acestia nefiind implicati in niciun fel in costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.
In anexa la HG se nominalizeaza in fisa corespunzatoare activitatii desfasurate care sunt prestarile medicale obligatorii. La soferi veti regasi inclusiv avizul psihologic.
Toate cheltuielile legate de obtinerea/ reinoirea avizelor de care amintiti se suporta de catre angajator, fara alte cheltuieli din partea lucratorilor.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicina muncii BiroN. BiroN. Cât este de normal ca angajatorul - înainte de angajare - să îmi spună că va trebui să suport cheltuielile de medicina muncii? Eu încă nu am auzit ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii Lino Lino Cine trebuie sa suporte costurile pentru examenul medical la angajare? (vezi toată discuția)
Cheltuieli fisa medicala Anngellicca Anngellicca Bună ziua!! Lucrez la un cabinet medical privat și as dori sa știu dak cheltuielile anuale pt fisa medicala și analizele obligatorii trebuie decontate de ... (vezi toată discuția)