avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare asociati+administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare asociati+administrator

S-a schimbat asociatul unui srl, fostul asociat ”predând” fiilor această postură, devenind ei asociați în proporție de 50%-50%, cf. actului constitutiv actualizat de ORC.
Ce monografii contabile trebuie efectuate și la ce dată? la data semnării actului constitutiv, la data publicării în M.O., data eliberării rezoluției sau altă dată?

Totodată s-a schimbat administratorul, acesta fiind unul dintre asociați, cf. actului constitutiv actualizat de ORC. Dar noul administrator este angajatul societății de mai mulți ani. Care este procedura legală: poată să rămână angajat în contunuare și dacă a devenit administrator? care este calea legală?

Sper răspuns.

Alte discuții în legătură

Recodificare gratuita fara rescrierea actului constitutiv ? agnes1999 agnes1999 Firma a fost infiintata prin act constitutiv in 1999. Nu s-a facut prima recodificare (actuala din 2003). In prezent ORC refuza sa faca recodificarea gratuit ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma office_fonduri office_fonduri Buna sa va fie inima! Se curand m-am angajat, iar conditia a fost aceea in a iesi definitiv din propriul SRL atat ca asociat unic cat si ca administrator. ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale iarina_73 iarina_73 Buna Ziua! La un srl cu trei asociati, unul dintre asociati vrea sa cesioneze partile sociale administratorului societatii care nu este asociat. Va rog sa ... (vezi toată discuția)