Solicit lamuriri in urmatoarea problema:
In discutie este o SRL care pana in 2005 are ca unic asociat si administrator pe A. In 2007 A se retage din administratie, devine asociat impreuna cu B, cu 60% respectiv 40% cote de participare la profitul si pierderile societatii, iar administrator este numit C. Toate aceste modificari sunt inregistrate la ORC. In scurt timp, administratorul C, care nu avea drept de semnatura la banca, isi depune demisia, fiind emisa si o decizie in acest sens. La ORC acesta figureaza si in prezent ca si administrator al SRL-ului, desi nu a mai desfasurat nici o activitate din momentul depunerii demisiei. Firma datoreaza impozite la stat aferente perioadei 2005 - 2009. Problema este urmatoarea: cine si in ce proportie raspunde pentru neachitarea impozitelor din cele doua ultime perioade (cea in care administrator este C, dar nu are drept de semnatura in banca si ia toate deciziile doar cu acordul celor doi asociati, respectiv cea de dupa momentul demisiei acestuia, cand SRL-ul nu are niciun administrator)?
Va multumesc. Astept raspunsuri cat mai urgent.
Daca se tine cont doar de demisie doar primul actionar DAR tinand cont de datele de la ORC raspunde si acesta pentru acele 40% acrtiuni. Daca se finaliza si se inregistra si la ORC era alta problema in acest moment. Cei de la finante tin cont de datele de la ORC.
Am o mare rugaminte la dumneavoastra, daca puteti sa ma ajutati. La SRL-ul unde lucrez in actul constator am observat ca societatea are 4 administratori si 2 asociati, situatie nereala deoarece 2 dintre ei au fost si actionari dar s-a retras. Pentru inregistrarea situatiei reale la ONRC, cu 2 asociati si 2 administratori, as vrea sa va intreb daca cumva actul constitutiv va trebui depus actualizat si daca acest act se poate depune si sub semnatura privata fara sa mai platesc la notar? va multumesc
Da din certificatul constatator rezulta ca sunt 4 asociati, atunci trebuie sa vedeti de ce nu s-a inregistrat retragerea lor prin actul aditional, redactat in momentul rtragerii! poate nu ati prevazut acest lucru in actul ADITIONAL si eventual sa formulati acum o cerere de indreptare eroare materiala.
Da, puteti depune actul constitutiv actualizat si sub semnatura privata.
Se depune in forma autentica cand printre buurile subscrise ca aport la capitalul social se afla un teren (art. 5 alin 6 lit a din LSC)
Neclaritati act constitutiv
Buna dimineata,
Va rog, putina lumina....
1. Un Act Constitutiv al unui SRL, modificat si emis la data de 19.03.2008 mai avea nevoie de incheiere de data ... (vezi toată discuția)