avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM desfacut cu art. 65 b, angajare alta persoana pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM desfacut cu art. 65 b, angajare alta persoana pe acelasi post

Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca dupa ce am desfacut un contract de munca cu litera 65b,societatea are dreptul sa angajeze o alta persoana pe acelasi post si daca da dupa cat timp?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:38, 14 Octombrie 2013
Nu exista niciun text de lege care sa interzica angajatorului sa faca o noua angajare dupa ce inceteaza raportul de munca in baza art.55 lit.b sau art.65 C.mun.

Insa, in practica judiciara s-a decis ca, nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post.
(Hotararea nr. 865 din data 2009-06-16 pronuntata de Curtea de Apel Suceava).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca adamdelia adamdelia Si in cazul concedierii individuale conf. art. 65-67 codul muncii,la ce perioada are voie compania sa angajeze pe posturile desfiintate prin reorganizare?? (vezi toată discuția)
Somaj Turnus Turnus Pe data de 12-02-2014,adica ieri am fost dat afara de patron pe motiv ca m-a gasit stand.I-am spus sa ma dea in somaj dar a zis ca nu poate sa-mi dea somaj pe ... (vezi toată discuția)
Contestarea deciziei de incetare c.i.m. francisca_0997 francisca_0997 Unui salariat ii este incetat CIM conform art 65 alin 1 din Codul Muncii. Acesta este informat, in preaviz, ca nu i se poate oferi un alt post in cadrul ... (vezi toată discuția)