avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj

Pe data de 12-02-2014,adica ieri am fost dat afara de patron pe motiv ca m-a gasit stand.I-am spus sa ma dea in somaj dar a zis ca nu poate sa-mi dea somaj pe motiv ca n-ar mai putea sa angajeze dupa aceea.Este adevarat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 13 Februarie 2014
Nu este adevarat.
Codul Muncii nu prevede o astfel de interdictie, insa in practica judiciara s-a decis ca, nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post (Hotararea nr. 865 din data 2009-06-16 pronuntata de Curtea de Apel Suceava).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca adamdelia adamdelia Si in cazul concedierii individuale conf. art. 65-67 codul muncii,la ce perioada are voie compania sa angajeze pe posturile desfiintate prin reorganizare?? (vezi toată discuția)
Cim desfacut cu art. 65 b, angajare alta persoana pe acelasi post sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca dupa ce am desfacut un contract de munca cu litera 65b,societatea are dreptul sa angajeze o alta persoana pe acelasi post ... (vezi toată discuția)
Contestarea deciziei de incetare c.i.m. francisca_0997 francisca_0997 Unui salariat ii este incetat CIM conform art 65 alin 1 din Codul Muncii. Acesta este informat, in preaviz, ca nu i se poate oferi un alt post in cadrul ... (vezi toată discuția)