avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestarea deciziei de incetare C.I.M.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestarea deciziei de incetare C.I.M.

Unui salariat ii este incetat CIM conform art 65 alin 1 din Codul Muncii. Acesta este informat, in preaviz, ca nu i se poate oferi un alt post in cadrul unitatii. In perioada imediat urmatoare, societatea angajeaza alte persoane, pe acelasi post, cu acelasi C.O.R..
Salariatul poate contesta in instanta, decizia angajatorului de a-i desfiinta locul de munca? In baza caror articole poate face aceasta contestatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:11, 8 Decembrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
sunt multe articole de invocat. apelati la un avocat din orasul dvs care sa va formuleze actiunea
Contestatia se face in baza art.211 lit.a din Legea nr.62/2011.

In speta, ar fi vorba despre faptul ca , nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post. (Hotararea nr. 865 din data 2009-06-16 pronuntata de Curtea de Apel Suceava)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim desfacut cu art. 65 b, angajare alta persoana pe acelasi post sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca dupa ce am desfacut un contract de munca cu litera 65b,societatea are dreptul sa angajeze o alta persoana pe acelasi post ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca adamdelia adamdelia Si in cazul concedierii individuale conf. art. 65-67 codul muncii,la ce perioada are voie compania sa angajeze pe posturile desfiintate prin reorganizare?? (vezi toată discuția)
Restructurare post sef atelier auto (sef service). gabi2772 gabi2772 Cand si cum se poate restructura postul de Sef atelier auto (sef service auto) si care sunt consecintele acestei restructurari? Va multumesc (vezi toată discuția)