avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil scos din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil scos din tara

in urma unui divort in urma cu doi ani, unicul copil in varsta de doi ani, minor a fost incredintat mamei prin hot jud si cu drept de scoatere din tara
copilul a fost dus atunci in Anglia unde este si in prezent
anul trecut, tatal printr-o act judecatoreasca a anulat dreptul de scoatere din tara a minorului
ce trebuie facut in continuare, pt ca mama nu s-a conformat ultimei hot jud sa aduca minorul in tara
multumesc mult
Ati anulati dreptul mamei de a mai iesi cu copilul din tara, asta ati cerut si obtinut ?

Pai nu mai are nevoie sa iasa c-a iesit deja.
Ati cerut inapoierea copilului in Romania ?
Trebuie vazute hotararile sau macar a doua. Scrieti mai clar ce a dispus instanta.
La recurs, instanta a hotarat ca acest copil sa nu fie scos din tara fara acordul tatalui.
Pai si a mai fost scos de atunci ? Nu.
Parerea mea e ca v-ati judecat prost, n-ati stiut ce sa cereti. daca ati fi cerut sa revina cu el in tara sau sa exercitati impreuna autoritatea parinteasca sau ca cel mic sa aiba locuinta la dvs, puteati face ceva sa-l intoarceti.
Cu hotararea ce-o aveti acum, puteti spera sa vina in vacanta si odata ajunsa cu copilul aici, nu va mai pleca.
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
Daca ne spuneti in cuvintele dv. cum ne-ati spus si prima data, batem pasul pe loc. Reveniti cand aveti hbotararea in mana si scrieti de acolo finalul.
Program de vizita exista? Cum? Care? Situatie materiala? Varsta copil?
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2013
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil conceput în timpul căsătoriei cu alt bărbat decât soțul. cum pot rezolva cu certificatul de naștere dacă tatăl biologic nu vrea să-l recunoască? Anonim1992 Anonim1992 In urmă cu 4 luni am născut in Anglia,pe certificatul Britanic la tata apare numele tatalui desi copilul poarta numele meu,ajunsă in tară sa-i fac ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna alinaandreea29 alinaandreea29 instanta a stabilit ca exercitarea drepturilor parintesti sa fie facuta de ambii parinti dar copilul sa locuiasca la domiciliul mamei.La data pronuntarii ... (vezi toată discuția)
Rog asistenta ! incredintare vs autoritate parinteasca NeacsuConstantin NeacsuConstantin Am divortat in luna octombrie 2010, iar in urma casatoriei a rezultat un copil minor, actual in varsta de 9 ani. In urma divortului, s-a stabilit custodia ... (vezi toată discuția)