avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impartire mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impartire mostenire

Buna seara ! Am nevoie de ajutorul Dumneavoastra
In urma cu 10 ani bunicii din partea mamei au decedat,acestia detineau cateva hectare de pamant .Mostenitori devin copii acestora.Succesiunea nu sa facut dupa moartea batranilor,dupa 3ani mama mea a decedat,iar acum cand vrem sa facem impartirea unul din fratii mamei mele nu este de acord cu asta dar celelalte 2 surori ale mamei mele sunt de acord.
Cum trebuie sa procedam in cazul acesta ,ce trebuie facut ca sa putem facem impartirea pe fiecare mostenitor chiar daca unul nu este deacord.
Va Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: trompy , utilizator 17:45, 1 Aprilie 2009
In mod normal, cand mostenitorii se inteleg succesiunea se dezbate la notar.
Daca partile nu ajung la intelegere, aveti deschisa actiunea de partaj succesoral in fata instantei.


succes
av. Ileana Schwarz
ileana a scris:

Daca partile nu ajung la intelegere, aveti deschisa actiunea de partaj succesoral in fata instantei.

Cu alte cuvinte,obtineti un certificat ca sunteti mostenitor al bunicului/bunicilor(aici vedeti cine a fost proprietar,cine a decedat ultimul,etc) si chemati in judecata pentru partaj succesiune pe toti ceilalti mostenitori(unchiul,matusile si daca aveti vreun frate sau vreo sora.
UNDE SE ELIBEREAZA ACEST CERTIFICAT DE MOSTENITOR?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii - fara copii ai decedatilor Elena27R Elena27R Buna ziua, Suntem in situatia de a cumpara o casa si terenul aferent care a ramas in urma decesului unor rude, matusa si unchi decedati amandoi acum 1 an. ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)