avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Curatela
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Curatela

Puteti să-mi spuneti dacă se poate institui curatela de catre primării? Se poate emite dispoziție privind numirea unui curator pentru a reprezenta o persoana cu handicap grav? Sau doar instanța de judecată este în măsură?
Cel mai recent răspuns: cata32 , utilizator 08:24, 16 Octombrie 2013
Doar Instanta de tutela poate stabili persoana care va reprezenta persoana cu handicap si intinderea atributiilor acesteia (pt. ca poate fi vorba de o singura operatiune-gen act notarial, sau poate fi vorba de intreaga administrare continua si utila a averii /veniturilor/cheltuielilor bolnavului).
Dar, spre exemplu, dacă notarul trimite o adresa primăriei prin care solicită numirea unui curator pentru reprezentarea unui minor în vederea dezbaterii procedurii succesorale notariale? Se poate?
Sau pentru o persoana cu handicap grav care primeste indemnizatie, iar fiul acesteia face o cerere prin care să fie desemnat curator pentru mama sa?
Conform Noului Cod Civil mai poate primăria să instituie curatelă?
Curatela nu se mai instituie prin dispozitia primarului.
Vă mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta dintre curator si reprezentant legal al unui adult cu handicap grav? animarsrl animarsrl Buna ziua, va rog sa mi spuneti si mie daca reprezentantul legal al unui adult cu handicap grav este tot una cu notiunea de curator al adultului cu handicap ... (vezi toată discuția)
Curatela. obtinerea curatelei nicu001 nicu001 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat in vederea obtinerii curatelei pentru o persoana majora - 24 ani, cu diagnostic de \\"retardare ... (vezi toată discuția)
Acte necesare unui parinte de copil cu handicap grav,ce a implinit 18 ani lecualex lecualex buna!..va rog sa`mi spuneti,ce acte sunt necesare obtinerii unei curatele mamei,pentru fiica ce a implinit 18 ani si este cu handicap grav.mentionez ca de trei ... (vezi toată discuția)