avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire apartament

Buna ziua!

Parintii mei au un apartament, in care am crescut toti fratii (suntem 5 frati). Eu fiind cea mai mica, ar urma ca apartamentul sa imi ramana mie. Ce acte ar trebui sa imi faca parintii ca apartamentul sa nu se imparta intre toti fratii. Am inteles ca daca parintii depasesc varsta de 65 de ani nu mai pot sa imi faca contract de vanzare-cumparare. Este adevarat?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 23:11, 14 Octombrie 2013
nu. Nu este adevarat. Incheiati un contract de intretinere. Ar fi bine ca si ceilalalti frati sa vina declaranti in actul de intretinere consimtind la instrainarea facuta de parintii dvs catre dvs. Mergeti si consultati un notar care va va spune ce acte trebuie cat si costurile aferente contractului. La contract parintii dvs vor fi asistati d un reprezentant al Autoritatii tutelare in baza Legii 17/2000.
Ce pot face in conditiile in care fratii nu vor sa isi dea consimtamantul, iar parintii nu vor sa imi faca un contract de vanzare cumparare, insa vor sa imi lase apartamentul mie?
Nu se poate altfel. In acest caz veți împărțit apartamentul cu frații.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere ??? ContSters257326 ContSters257326 Buna ziua, doresc sa inchei un contract de intretinere pentru instrainarea unui imobil, contractul se va incheia intre mine si parinti. parintii vor sa ... (vezi toată discuția)
Instrainare apartament gigelas gigelas Buna seara, O persoana,X,este proprietarul unui apartament. Y,este fiica sa,VITREGA. X,doreste sa-i lase apartamentul fiicei vitrege. Care este modalitatea ... (vezi toată discuția)
Fiul vrea sa-i vanda casa sa o lase pe strazi! stelik2k6 stelik2k6 Buna ziua, va scriu in numele unei persoane, care va cere ajutorul. O batranica, are un fiu, care ai face zile fripte, el a incercat sa o dea afara din casa, ... (vezi toată discuția)