ma puteti ajuta spunandu-mi, va rog, cum se calculeaza sau macar cat este procentul pentru calculul dobanzii aferenta taxei auto platita ?
in sentinta definitiva si irevocabila scrie ca s-a castigat si dobanda, incepand cu ziua 45 de la data actionarii in judecata, dar nu se mentioneaza cat este procentul si daca se aplica la zile calendaristice sau lucratoare? Tind sa cred ca sunt calendaristice...
Dobanda este de 0.04% pe zi.(Cod procedura fiscala, art 120, alin(7)).
Se calculeaza pe zile calendaristice, din a 45-a zi de cand s-a facut plata taxei pana la returnarea efectiva. ( Cod procedura fiscala , art 124)
buna ziua
dobanda se calculeaza de la data efectiva a platii, in cazul de fata 28.07.2008 sau din ziua urmatoare expirarii termenului de 45 de zile de la data de 24.10.2012 pana la data platii efective a taxei de poluare?asa citesc in decizia data de curtea de apel Timisoara
multumesc frumos pentru raspuns. ma gandeam eu ca nu se poate de la data efectiva a platii, asa cum am citit mai sus. va multumesc pentru lamuriri. oricum in cererea formular de la Finante pe nicaieri nu este rubrica in care sa se specifice dobanda, e mentionata suma efectiva + cheltuielile de judecata .
Este gresit dispozitivul sentintei. Ar fi tb sa faceti o cerere de indreptare a dispozitivului deoarece se calculeaza din a 45-a zi de la data platii taxei. Vb in cunostiinta de cauza avand multe dosare castigate.