Buna seara, de cand a devenit de actualitate acest subiect am auzit vehiculandu-se o serie de procente pentru dobanda fiscala datorata cu ocazia restituirii taxei de poluare. Unii sustin ca dobanda fiscala e de 36%, in timp ce in Codul fiscal am gasit 0.04% pe zi pana la data platii efective. Cum se calculeaza de fapt aceasta dobanda fiscala si care e temeiul legal al noilor cereri de chemare in judecata pentru acordarea dobanzii fiscale? Multumesc anticipat pt raspunsuri
Dobanda este cea de 0,04% pe care o indicati dumneavoastra, temeiul fiind art. 120, aliniat 7 C.p.f. In virtutea prioritatii dreptului comunitar, raportat la cauza Irimie contra Romaniei, judecatorul dispune obligarea la achitarea dobanzii calculate de la data platii efective a taxei.
Nu spun ca detin adevarul absolut, insa trebuie sa cunoasteti cel putin o persoana care a recuperat o taxa de poluare. Rugati respectiva persoana sa va arate tabelul de calcul al dobanzii eliberat de catre AFP la momentul restituirii sumelor si veti vedea ca asa calculeaza, cu 0,04%. Nu stiu sa va raspund de unde ar putea iesi 36%, dar poate este o modalitate de calcul echivalenta pentru un anumit numar de zile. Daca am lua spre exemplu o perioada de 900 de zile am putea gasi un raport perfect: 36 : 0,04= 900
Taxa auto (de poluare)
DoruD
am trei intrebari legate de recuperarea taxei auto:
1) ce valoare trebuie sa aiba timbrul judiciar pt actiune instanta ?
2) ce valoare are taxa judiciara ... (vezi toată discuția)