am trei intrebari legate de recuperarea taxei auto:
1) ce valoare trebuie sa aiba timbrul judiciar pt actiune instanta ?
2) ce valoare are taxa judiciara ? din cate stiu se plateste la Taxe Locale, da?
3) cand, cum si cine calculeaza dobanda fiscala aferenta taxei auto? adica este suficient sa scriu in cererea catre instanta " să obligați pârâtele la plata dobânzii fiscale aferente sumei achitate cu titlu de taxă de poluare, calculată de la data plății și până la data restituirii efective"?
1. Nu se percepe timbru judiciar, acesta fiind desfiintat ca taxa bugetara.
2. Taxa judiciara de timbru este de 10% din cuantumul taxei de poluare, dar nu mai mult de 300 de lei.
3. Dobanda fiscala va fi calculata de ANAF la data platii. E suficienta formularea exprimata de dvs. mai sus.
1. Fără
2. Potrivit art. 16 din OUG 80/2013 cererile pentru anularea actului sau, după caz, recunoaşterea dreptului pretins, precum şi pentru eliberarea unui certificat, a unei adeverinţe sau a oricărui altui înscris – 50 lei; cererile cu caracter patrimonial, prin care se solicită şi repararea pagubelor suferite printr-un act administrativ – 10% din valoarea pretinsă, dar nu mai mult de 300 lei. ( materia contencios administrativ)
3. Potrivit art. 124 alin. (1) din Codul de procedură fiscală în cazul creanţelor contribuabilului rezultate din anularea unui act administrativ-fiscal prin care au fost stabilite obligaţii fiscale de plată şi care au fost stinse anterior anulării, contribuabilul este îndreptăţit la dobândă începând cu ziua în care a operat stingerea creanţei fiscale individualizate în actul administrativ anulat şi până în ziua restituirii sau compensării creanţei contribuabilului rezultate în urma anulării actului administrativ-fiscal. Alineatul (2) al aceluiaşi articol prevede că nivelul dobânzii este cel prevăzut la art. 120 alin. (7) şi se suportă din acelaşi buget din care se restituie ori se rambursează, după caz, sumele solicitate de plătitori. Prin art. III pct. 14 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2014, publicată în Monitorul Oficial nr. 151/2014, cu începere din 28 februarie 2014 acest nivel este de 0,03%, faţă de procentul anterior de 0,04%.