avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Art 124 Cod procedura fiscala si art 18 Legea 554/2004
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Art 124 Cod procedura fiscala si art 18 Legea 554/2004

Art 124 din Codul de procedura fiscala precizeaza la alin 1 indice 1 - În cazul creanţelor contribuabilului rezultate din anularea unui act administrativ fiscal prin care au fost stabilite obligaţii fiscale de plată şi care au fost stinse anterior anulării, contribuabilul este îndreptăţit la dobândă începând cu ziua în care a operat stingerea creanţei fiscale individualizate în actul administrativ anulat şi până în ziua restituirii sau compensării creanţei contribuabilului rezultate în urma anulării actului administrativ fiscal. Această prevedere nu se aplică în situaţia în care contribuabilul a solicitat acordarea de despăgubiri, în condiţiile art. 18 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi în situaţia prevăzută la art. 83 alin. (41).

De la ce data este contribuabilul indreptatit la dobanda in conditiile art 18 din Legea 554/2004?

Alte discuții în legătură

Taxa auto (de poluare) DoruD DoruD am trei intrebari legate de recuperarea taxei auto: 1) ce valoare trebuie sa aiba timbrul judiciar pt actiune instanta ? 2) ce valoare are taxa judiciara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in cadrul unui proces impotriva apia am obtinut anularea ... Ella S Ella S Buna ziua. In cadrul unui proces impotriva APIA am obtinut anularea unui act administrativ fiscal emis de aceasta. Solutia este definitiva. In cadrul acestui ... (vezi toată discuția)
Prescriptia extinctiva ene cosmin ene cosmin Se aplica prevederile art. 2 din Decretul nr. 167/1958 actelor juridice administrative ? :"> (vezi toată discuția)